• PRO TV
  • EXCLUSIV Primul american care a trecut probele la Ninja Warrior ne spune cum a castigat premiul de un milion de dolari

EXCLUSIV Primul american care a trecut probele la Ninja Warrior ne spune cum a castigat premiul de un milion de dolari

EXCLUSIV Primul american care a trecut probele la Ninja Warrior ne spune cum a castigat premiul de un milion de dolari

E o legenda vie in Statele Unite ale Americii, unde a trecut toate obstacolele celei mai dure competitii sportive intr-un show TV. Isaac Caldiero a vorbit in exclusivitate cu protv.ro despre cum a reusit sa castige premiul de un milion de dolari la American Ninja Warrior. 

Doi oameni au cucerit celebrul Munte Midoriyama, adica a patra proba a show-ului American Ninja Warrior, ajuns in acest an la al zecelea sezon. Doar unul s-a ales cu titlul suprem de razboinic si cu marele premiu de un milion de dolari. Isaac Caldiero, un tanar de 36 de ani din Utah, a avut nevoie de trei sezoane pentru a ajunge in varf. Isi aminteste cu placere de toate trei si marturiseste ca a invatat cate ceva din fiecare esec al lui. 

La prima incercare, in 2013, aveam toate ingredientele necesare pentru a castiga, insa, pur si simplu am purtat cei mai nepotriviti pantofi sport si am alunecat. Pentru a doua incercare, din 2014, m-am antrenat mult de tot, in mod special pe obstacolele pe care le-am construit singur in curtea parintilor mei. Eram obsedat de ideea de a deveni primul American Ninja Warrior si, de aceea, m-am antrenat excesiv la anumite obstacole. Insa muschii mei nu au fost suficient de flexibili, asa ca am esuat din nou. In 2015 lucram cu norma intreaga la un restaurant, unde strangeam de pe mese, nu m-am antrenat atat de mult si am intrat in competitie cu o alta atitudine. Stiam ca pot sa castig si nu imi era teama de insucces”, a declarat Isaac pentru PROTV.RO.

Razboinicul Isaac, care si-a petrecut jumatate din viata escaladand munti, spune ca reteta succesului sau a fost o combinatie perfecta de munca intensa, dedicare si antrenament fizic si mental intensiv. „O, da, a contat foarte mult si experienta de 18 ani pe care o am in catarari”, mai adauga Isaac. 

Competitia Ninja Warrior are o sumedenie de obstacole aparent imposibil de trecut, indiferent de tara in care se desfasoara. Pentru Isaac, care le-a vazut si invins pe toate, cea mai grea proba a fost ultima. In faza a patra a formatului Ninja Warrior, competitorii care ajung aici trebuie sa urce pe o franghie de 22,8 metri in cel mult 30 de secunde. Isaac Caldiero a reusit asta, insa nu oricum, ci cu 3,8 secunde inainte de expirarea timpului. 

 

Pana la proba finala mai sunt incercari care scot, la propriu, untul din cei care aspira la titlul de Ninja Warrior. Exista vreun secret pentru a le depasi pe toate? Sigur ca exista, iar Isaac ne spune cateva.

„Toate obstacolele devin mai usoare pe masura ce te antrenezi. Exista, intr-adevar, tehnici specifice de a trece de ele, pe care le inveti din incercari. Secretele urcarii pe franghie sunt alegerea pantofilor potriviti si executarea impecabila a tehnicii, fara greseala. De asemenea, e nevoie sa ai suflu de la inceputul probei pana la final”, marturiseste singurul American Ninja Warrior, care ne-a dezvaluit si ce a facut cu premiul de un milion de dolari.


Competitia din Statele Unite ale Americii isi recompenseaza razboinicii care trec toate probele cu o suma fabuloasa. Un milion de dolari e un bonus urias pentru un efort pe masura si ti-ar putea asigura un trai decent pe tot parcursul vietii. Insa, Isaac spune ca in cazul lui nu a fost chiar asa si e gata sa dezvaluie romanilor cum si-a cheltuit el milionul de dolari.


Pai, treaba sta cam asa: inca de la început am fost nevoit sa achit aproape jumătate din suma sub forma de taxe. Da, asa e in State. O parte din bani s-a dus pe achitarea unor datorii mai vechi pe care le aveam, iar o parte am investit-o intr-o casa. Locuiesc in Las Vegas acum. In plus, mi-am asigurat batranetea, aderand la un fond de pensii private, la care nu ma gandisem pana atunci. Am calatorit putin prin Africa de Sud, Germania si Japonia, in mod special in interes de serviciu”, ne spune, amuzat, Isaac.

Tanarul recunoaste ca viata lui nu s-a schimbat radical dupa castigarea American Ninja Warrior. A ramas acelasi tip cool care urca pe munti ca sa se relaxeze, insa ii invata si pe altii sa treaca cele mai grele probe de la Ninja Warrior. Acum, calatoreste mai tot timpul in SUA si preda lectii de catarari oamenilor de toate varstele, iar asta il face extrem de fericit. Are o iubita pe nume Laura, dar pe care nu se gandeste s-o ia de nevasta. „Imi pare rau, dar nu cred in casnicie”, se confeseaza Isaac, care ii e recunoscator iubitei lui ca l-a inteles. 


Singurul Ninja Warrior din SUA, mesaj pentru romani


Isaac Caldiero a aflat de la noi ca formatul Ninja Warrior se deschide in acest an si pentru romanii care vor sa-si depaseasca limitele. Inscrierile la Ninja Warrior Romania sunt in toi, iar cei care nu au facut-o inca o pot face AICI. Singurul Ninja Warrior din SUA s-a declarat foarte incantat de aceasta sansa oferita oamenilor cu suflet de razboinic din tara noastra si a tinut mortis sa le transmita un mesaj de incurajare.


Dragii mei razboinici din Romania! Chiar nu aveti nimic de pierdut participand la acest show. Nu conteaza daca veti invinge sau veti esua, in schimb va garantez ca va veti distra la maximum si veti avea parte de adrenalina cum nu ati avut pana acum in toata viata voastra. Mie mi-ar placea foarte mult sa vin sa concurez cu voi, la Ninja Warrior Romania, insa in acest an am decis sa ma intorc la American Ninja Warrior, mai mult pentru a ma distra, pentru ca am castigat deja acest show. Va doresc multa bafta”, le-a transmis Isaac romanilor.

Vezi mai jos ce a trebuit sa faca Isaac pentru a castiga premiul de un milion de dolari!


Lupta sa fii primul campion din Romania! Inscrie-te la casting! INSCRIERI AICI!

Foto Getty Images

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Sfideaza limitele, castiga titlul de Ninja Warrior Romania si premiul in valoare de 100.000 de euro!

Sfideaza limitele, castiga titlul de Ninja Warrior Romania si premiul in valoare de 100.000 de euro!

Publicat
Ninja Warrior, sezonul 10, face senzatie in SUA. Provocarea suprema vine si in Romania si mizeaza pe fortele tale

Ninja Warrior, sezonul 10, face senzatie in SUA. Provocarea suprema vine si in Romania si mizeaza pe fortele tale

Publicat

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni