• PRO TV
  • Fiica lui Kurt Cobain, care n-a apucat să-și cunoască tatăl, a inaugurat un muzeu în memoria fondatorului Nirvana

Fiica lui Kurt Cobain, care n-a apucat să-și cunoască tatăl, a inaugurat un muzeu în memoria fondatorului Nirvana

Fiica lui Kurt Cobain, care n-a apucat să-și cunoască tatăl, a inaugurat un muzeu în memoria fondatorului Nirvana

Frances Bean Cobain, care avea mai puțin de un an și opt luni când celebrul ei tată se stingea din viață, a participat luni la deschiderea unei expoziții de obiecte personale ale artistului.

Fiica lui Kurt Cobain, acum în vârstă de 25 de ani, și-a petrecut întreaga viață întrebându-i pe alții cum era tatăl ei. În aprilie 1994, când fondatorul trupei Nirvana a fost găsit împușcat în cap în casa sa din Seatle, Frances avea mai puțin de 20 de luni și nu a apucat să-și cunoască părintele. La aproape 24 de ani de la moartea sa, catalogată drept sinucidere, Kurt Cobain primește o nouă șansă de a rămâne în amintirea celor care l-au iubit și i-au apreciat muzica, prin inaugurarea unei expoziții de obiecte personale.

Frances Bean Cobain, împreună cu mama lui Kurt și cele două surori ale artistului, au inaugurat luni o expoziție în incinita Museum of Style Icons din Newbridge, un orășel cu 22.000 de locuitori din estul Irlandei. Explicația alegerii acestui loc este că fondatorul trupei Nirvana are rădăcini irlandeze, iar muzeul de aici găzduiește bunuri personale ale celor mai cunoscuți artiști de pe mapamond.

„Sunt atât de încântată să particip și să-mi susțin familia în a onora memoria fratelui și fiului lor în cadrul acestui muzeu. Bunica și mătușile mele mi-au explicat, în cele mai mici detalii, cine a fost tatăl meu. Sunt atât de entuziasmată că viziunea lor în legătură cu cine a fost Kurt ajunge să fie celebrată cu fanii Nirvana din toată lumea”, a declarat Frances, potrivit reprezentanților muzeului.

Expoziția, care va putea fi vizitată de fani până la 30 septembrie, conține obiecte personale ale lui Kurt Cobain care nu au mai fost făcute publice niciodată. Intitulată „Growing Up Kurt”, expoziția aduce în atenția celor care l-au apreciat pe membrul trupei Nirvana o colecție impresionantă de desene și schițe ale lui Cobain, piese vestimentare, premii, ochelari de soare, pantofi sport, chitare și singura mașină pe care muzicianul ar fi deținut-o în viața sa, un Dodge Dart din 1965.

FOTO: Kurt Cobain și celebra sa chitară, în timpul concertului MTV Unplugged din 1993

Frances Bean Cobain, un copil problemă

Fiica lui Kurt Cobain a resimțit lipsa tatălui în educația sa timpurie, dacă ne luăm după evenimentele care i-au „dinamitat” viața la o vârstă atât de fragedă. Frances și-a făcut debutul în modeling în anul 2006, pe când avea doar 14 ani. A pozat pentru o revistă de femei, purtând un pantalon de pijama și cardiganul maro al tatălui ei. Ea a explicat alegerea acestei vestimentații prin faptul că tatăl ei purtase acel cardigan în ziua în care s-a căsătorit cu mama ei, Courtney Love.

A continuat să facă modeling și după 18 ani, însă când a luat în greutate a fost nevoită să apeleze la chirurgia plastică. Frances are la activ mai multe operații estetice la nivelul feței și o cură de slăbire drastică. În 2017 a apelat la estetician pentru o pereche de implanturi mamare care să-i scoată în evidență bustul.

În 2014 s-a căsătorit cu Isaiah Silva, component al trupei rock The Eeries, însă mariajul lor nu a rezistat decât trei ani. Cei doi s-au despărțit cu scandal și cel mai de preț lucru pe care l-au avut de împărțit a fost legendara chitară a lui Kurt Cobain, pe care Isaiah a susținut în instanță că a primit-o de la soția lui, drept cadou, înainte ca relația lor să se șubrezească.

Chitara, model Martin D-18E 1959, este azi tot în posesia fostului soț al lui Frances Bean Cobain. În mai 2018, instanțele de judecată au decis ca instrumentul muzical să rămână la Isaiah Silva. Conform specialiștilor, chitara valorează azi câteva milioane de dolari, însă pe lângă bani, instrumentul are și o valoare sentimentală petru fiica lui Cobain. Chiar și așa, Frances trebuie să se mulțumească cu averea de 450 de milioane de dolari pe care i-a lăsat-o tatăl ei și pe care o consolidează chiar și la 24 de ani de la moarte. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni