• PRO TV
  • Prințul Harry duce moștenirea mamei sale mai departe în ceea ce privește sprijinirea coaliției împotriva epidemiei SIDA

Prințul Harry duce moștenirea mamei sale mai departe în ceea ce privește sprijinirea coaliției împotriva epidemiei SIDA

Prințul Harry duce moștenirea mamei sale mai departe în ceea ce privește sprijinirea coaliției împotriva epidemiei SIDA

Când vine vorba de epidemia SIDA, Prințul Harry o ia pe urmele Prințesei Diana în ceea ce privește prevenirea acestei boli de imunitate. 

Ducele de Sussex a fost un timp îndelungat avocatul poporului în funirzarea resurselor, extinderea sistemului educațional și încurajarea schimbării politicilor în lupta continuă împotriva virusului HIV. El a făcut încă un pas în acest demers, alăturându-și forțele cu Elton John pentru a anunța lansarea coaliției MenStar în cadrul unei sesiuni plenare la conferința internaționala de la Amsterdam. 

Această coaliție vizează extinderea diagnosticelor și tratamentul infecțiilor cu HIV la bărbați, cu scopul de a pune capăt în cele din urmă epidemiei de SIDA până în 2030. În acest proces, coaliția va sprijini și va finanța abordări inovatoare pentru furnizarea de servicii eficiente împotriva HIV/SIDA petru bărbați, inclusiv cu scopul de a spori absorbția mai devreme a testelor și tratamentului. 

"Inspirată de alarmarea crescândă a ratei noilor infecții cu HIV în rândul femeilor tinere, coaliția MenStar se confruntă curajos cu cauza principală a acestei probleme, și anume, lipsa de conștientizare a prevenirii HIV în rândul tinerilor greu accesibili", a declarat Prințul Harry într-un discurs în timpul sesiunii. 

"Nu putem rezolva întreaga problemă dacă abordam numai jumătate din situație. Dacă vrem să câștigăm această luptă, dacă vrem să terminăm cu această boala odată pentru totdeauna, trebuie să facem ca bărbații să facă parte din soluție.", a adăugat Elton John.

Coaliția a fost fondată de Fundația Elton John AIDS, Planul de urgență al Președintelui SUA pentru SIDA Relief, Unitaid, Fondul Global pentru Combaterea SIDA, Tuberculozei și Malariei, Fundația Fondului pentru Investiții pentru Copii Johnson & Johnson și Gilead Sciences. 

"Aș dori să felicit Fundația Elton John AIDS pentru convocarea acestei coaliții impresonante cu sprijin financiar major. Cred cu fermitate că trebuie să colaborăm între agenții, organizații de caritate și industrii, pentru a face schimbări.", a adăugat Harry. 

Contribuțiile Prințului pentru lupta împotriva epidemiei SIDA ar face-o pe mama lui mândră, el continuându-i munca acesteia. Printeșa Diana a devenit prima figură regală care a avut contact cu un pacient ce avea SIDA în anii 1980. Ca susținător ferm al pacienților cu SIDA, Prințesa Țării Galilor a îmbrățișat și a ținut mâinile pacienților fără mănuși pentru a diminua stigmatele legate de cei care sufereau de virus. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni