• PRO TV
  • Cum trăiesc animalele de companie ale familiilor regale. Excentricitățile lui William, Kate și Meghan Markle

Cum trăiesc animalele de companie ale familiilor regale. Excentricitățile lui William, Kate și Meghan Markle

Cum trăiesc animalele de companie ale familiilor regale. Excentricitățile lui William, Kate și Meghan Markle

Majordomi, bucătari personali, mâncare pregătită special pentru ei, portrete făcute la comandă, statui încrustate în rubine, zboruri la first class… acestea sunt doar câteva dintre privilegiile care arată că animalele de companie regale duc o viață mai bună decât majoritatea dintre noi.

Regina Elisabeta a Marii Britanii și cei doi corgi

Cele mai cunoscute animăluțe regale sunt, probabil, cei doi corgi ai Reginei Elisabeta. Regina a adoptat primii ei corgi în 1933 și de atunci a rămas atașată de această rasă. 

Doctorul Roger Mugford, care i-a dresat pe cei doi corgi ai Reginei, a acordat ân 2015 un interviu în care a dezvăluit cum trăiesc cele mai iubite animale din Regat.

Astfel, potrivit spuselor lui Mugford, fiecare corgi are câte un majordom personal, precum și câte un bucătar care are grijă ca meniurile să fie întotdeauna personalizate și servite în vase de porțelan. 

“De exemplu, într-o zi li se servește vită, în ziua următoare pui, apoi miel sau iepure. Regina vrea ca bucătarii să alterneze felurile de carne și corgii să nu primeasă niciodată în două zile la rând același meniu. Uneori Prinții William și Harry le aduc vânat proaspăt. O altă regulă e ca animăluțele trebuie să mănânce doar mâncare pregătită. Asta înseamnă fără mâncare din supermarket, fără mâncare modificată genetic și așa mai departe.”, a mai povestit Mugford.

Sunday Mail scrie că Regina le-a amenajat celor doi căței paturi speciale, suspendate, pentru a se putea relaxa la temperaturi optime atât vara, cât și în anotimpurile mai reci. 

Regele Edward al VII-lea și Cesar

Cesar, fox terrierul lui Edward al VII-lea, e - de departe - unul dintre cei mai răsfățați căței regali, scrie Daily Mail. Regele i-a dăruit inclusiv o zgardă pe care scria ,,Îi aparțin Regelui” și un majordom personal, care să fie mereu la dispoziția lui. De asemenea, a comandat o sculptură Fabergé care să îl înfățișeze pe Cesar și a cerut să fie decorată cu motive din aur și rubine. Sculptura face parte în acest moment din Colecția Regală Fabergé. Nici Cesar nu a rămas indiferent la gesturile de afecțiune ale Regelui. Sunt celebre fotografiile cu patrupedul care a mers în spatele sicriului cu trupul neînsuflețit al Regelui, la ceremonia funerară. 

Regina Victoria și Dash

Sunday Mail scrie Regina Victoria obișnuia să își îngroape cățeii regali cu fast. Cățelul ei, Dash, un spaniel, a primit o ceremonie funerară fastuoasă și a fost îngropat pe moșia Sandringham, acolo unde își dorm somnul de veci doar fețele regale. De asemenea, Regina a cerut ca pe piatra de mormânt a lui Dash să existe și un epitaf. După moartea sa, cățelul a primit și un portret regal. Prințul William, Ducesa de Cambridge și Lupo

Will și Kate, scrie Mirror, îl iau pe Lupo, cățelul lor, oriunde merg. Lupo are voie chiar și în helicopterul lor privat al Casei Regale.

Zara Tindall și Toytown

Cățelul Prințesei Anne nu numai că a avut o viață mai bună decât a multor oameni, dar a și primit un comunicat de presă la moartea lui, în 2017. Potrivit The Telegraph, în comunicatul despre Toytown se arăta că acesta a fost ,,cel mai bun prieten al Zarei” și că a avut “o inimă foarte mare”. 

Ducesa de Cornwall și Bluebell

Potrivit Revistei People, Camilla a adoptat un Jack Rusell pe care l-a botezat Bluebell. Ducesa îl ia cu ea peste tot, iar de Ziua Internațională a Câinilor, lui Bluebell i s-a urat ,,La mulți ani!” chiar de pe contul oficial al Clarence House. 

Regele George al V-lea și Heather

The Telegraph scrie că Regele o iubea atât de mult pe Heather, un collie, încât o lua tot timpul să doarmă cu el, deși protocolul regal de la acea vreme interzicea acest lucru.

Meghan Markle și Guy

Guy, cățelul Ducesei de Sussex, a fost adus special pentru nunta regală în Marea Britanie și a călătorit în avion cu însăși Regina. 


 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni