• PRO TV
  • Fiul lui John Lennon și fiul lui Paul McCartney buni de selfie, dar n-au scos nicio piesă împreună

Fiul lui John Lennon și fiul lui Paul McCartney buni de selfie, dar n-au scos nicio piesă împreună

Fiul lui John Lennon și fiul lui Paul McCartney buni de selfie, dar n-au scos nicio piesă împreună

Sean Lennon (42 de ani) și James McCartney (40 de ani) le-au mai încălzit inima fanilor Beatles din întreaga lume cu un selfie de zile mari. Cei doi s-au fotografiat împreună zilele trecute, amintind de celebrii lor tați. 

Sean Lennon, fiul lui John Lennon și al artistei japoneze Yoko Ono (85 de ani), a oferit o imagine de zile mari alături de bunul său prieten, James McCartney, nimeni altul decât unicul fiul al muzicianului și compozitorului Paul McCartney (76 de ani). Cei doi s-au fotografiat împreună și ne-au dezvăluit cât de mult seamănă cu tații lor. Asemănarea este doar fizică, întrucât muzica lor nu se apropie de cea a legendarilor componenți ai trupei Beatles. 

În ciuda acestui fapt, fanii formației, promoterii de concerte și casele de discuri au încercat din răsputeri să-i convingă să-și unească forțele pentru a reforma Beatles, grup care încă are milioane de fani în toată lumea. Însă, cei doi nu au respins doar ideea de a crea Beatles II, ci s-au ferit și să facă muzică împreună. Sean Lenon și James McCartney au îmbrățișat cariere solo, în încercarea de a se face remarcați fără a profita de renumele brandului Beatles.
 

 

Peekaboo...

A post shared by Sean Ono Lennon (@sean_ono_lennon) on


Deși, în anii 2000, cei doi au dat semne că intenționează să strângă rândurile, alături de Dhani Harrison (unicul fiu al lui George Harrison) și fiul cel mic al bateristului Beatles Ringo Starr, proiectul Beatles II a murit în fașă. În urmă cu doi ani se zvonea că cei patru s-au reunit într-un studio din Los Angeles pentru a compune ceva împreună, însă roadele acestei „colaborări” nu s-au văzut nici în ziua de azi.

În ciuda presiunilor venite din partea fanilor și oamenilor din industria muzicală, există mai multe motive pentru care proiectul Beatles II nu s-a materializat.

În primul rând, acum ar fi prea târziu, toți copiii foștilor componenți ai trupei Beatles au peste 40 de ani. Cel mai în vârstă este fiul cel mare al lui Ringo Starr (Zak Starkey), care are 52 de ani. Fratele lui, Jason, tot baterist de meserie, face în curând 51 de ani. Toți sunt deja la vârsta maturității. Beatles a fost formată de patru puști care erau vocea generației lor. Nu ne putem imagina Beatles II cântând pentru tinerii de 20 de ani de azi. 

Teama de a nu se ridica la nivelul taților este un alt posibil motiv al eșecului proiectului Beatles II. Copiii Beatles au trăit toată viața în umbra legendarilor lor părinți și au fost conștienți că reformarea trupei ar fi pus o mare presiune pe ei să performeze cel puțin la fel de bine ca originalii Beatles. Nu știm cât de buni muzicieni sunt fiii componenților trupei Beatles, însă ei au dat de înțeles că nu îndrăznesc să se pună la același nivel cu tații lor. 

Mândria de a-și construi un nume prin forțe proprii este un sentiment des întâlnit în rândul copiilor proveniți din familii celebre. Cei care primesc totul de-a gata nu au o imagine fidelă a valorii lor reale, iar copiii Beatles nu au vrut să trăiască de pe urma numelui părinților. E și un soi de mândrie masculină aici.

Teama că animozitățile își vor face loc și între ei e un posibil motiv al evitării unei colaborări pe termen lung. Tensiunile dintre componenții trupei Beatles, care au început în 1967, după moartea managerului Brian Epstein, au dus la destrămarea grupului în 1970. Epstein, care a avut meritul de a menține trupa unită, nu a mai fost acolo pentru a le ține în frâu orgoliile personale. La sfârșitul anilor ’60, Beatles era o trupă formată din prea mulți muzicieni geniali, care voiau să fie vioara întâi. În 1970, toți componenții ei au început să lucreze pe cont propriu, ceea ce a însemnat despărțirea unei formații care era încă în topuri și în inimile a zeci de milioane de admiratori.

Sean Lennon are un frate mai mare

Sean Lennon este fiul cel mic al lui John Lennon. Fratele lui, Julian Lennon (55 de ani) este muzician și fotograf, rod al căsniciei lui John cu Cynthia Lennon. De cealaltă parte, James McCartney este al patrulea copil al lui Paul McCartney. Mai are patru surori – Heather, Mary, Stella și Beatrice, ultima fiind sora lui vitregă. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni