• PRO TV
  • Elon Musk, investigat de Departamentul de Justiție al Statelor Unite

Elon Musk, investigat de Departamentul de Justiție al Statelor Unite

Elon Musk, investigat de Departamentul de Justiție al Statelor Unite

Magnatul american Elon Musk e investigat de Departamentul de Justiţie al Statelor Unite, scrie Bloomberg. 

Musk e investigat de Departamentul de Justiţie al Statelor Unite pentru declarațiile privind posibila retragere de la bursă a Tesla, scrie Bloomberg. 

Un reprezentant al companiei a comentat pentru site-ul futurism.com informația publicată de Bloomberg cu titlu de exclusivitate.

„E adevărat, luna trecută, în urma anunțului făcut de Elon, compania a primit o cerere din partea Departamentului de Justiție al Statelor Unite de a ne detalia intențiile, iar compania noastră a răspuns până acum pozitiv tuturor cerințelor venite din partea lor.”, a spus reprezentantul Tesla.

Reprezentantul companiei auto a adăugat că Musk ,,continuă să coopereze” cu Departamentul de Justiție şi că problema ”ar urma să fie rezolvată rapid”, însă nu a precizat dacă investigația este una civilă sau penală. 

Investigaţia Departamentului de Justiţie, care se poate lăsa cu acuzaţii penale împotriva lui Musk, nu e singura de acest gen din ultima vreme. Musk mai e și subiectul unei investigații civile deschise de Comisia Americană pentru Bursă și Valori, dar și al câtorva procese intentate de acționari.

Update: Bloomberg a mai precizat între timp că procuratura a început deja o investigaţie penală pentru fraudă.

Context:

Musk le-a făcut o surpriză neplăcută investitorilor la începutul lunii august, atunci când a anunțat - pe Twitter - că plănuiește să retragă Tesla de pe bursă. 

Acțiunile TSLA (n.r. astfel e listată compania pe bursă) au crescut după tweet-ul lui Musk, dar investitorii în obligațiuni și titluri convertibile au continuat să fie nemuluțumiți și pe bună dreptate, de vreme ce nimeni nu le poate oferi garanția că zecile de miliarde de dolari care ar fi necesare pentru răscumpărarea titlurilor se vor materializa.

Între timp Musk a renunțat la planul de a retrage TSLA de pe bursă, însă acționarii continuă să fie nemulțumiți.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni