• PRO TV
  • Trei mașini legendare ale actorului Burt Reynolds, scoase la licitație pentru o sumă fabuloasă

Trei mașini legendare ale actorului Burt Reynolds, scoase la licitație pentru o sumă fabuloasă

Trei mașini legendare ale actorului Burt Reynolds, scoase la licitație pentru o sumă fabuloasă

Lui Burt Reynolds i-au plăcut mașinile fioroase ale anilor ’70, motiv pentru care a adăugat câteva la colecția sa. Însă, trei dintre automobilele pe care le-a deținut în timpul vieții au o poveste care merită toți banii ceruți pe ele.

Între 27 și 29 septembrie 2018, amatorii de mașini legendare își dau întâlnire în Las Vegas în cadrul licitației spectaculoase organizate casa Barret Jackson. Printre sutele de exponate care vor fi vândute la prețuri extrem de piperate se află și trei automobile care i-au aparținut lui Burt Reynolds. Actorul a murit la 6 septembrie 2018, la vârsta de 82 de ani, în urma unui infarct.

Cele trei mașini sunt piesele de rezistență ale colecției celebrului actor și fiecare dintre ele are o poveste remarcabilă, care le va crește cu siguranță prețul. Casa Barret Jackson speră să obțină un milion de dolari pe toate trei.

Primul automobil scos la licitație este un Pontiac Firebird Trans Am din 1978, o copie exactă a celui folosit de Reynolds în filmul Smokey and the Bandit. Actorul a dezvăluit că acest model a fost preferatul său dintre toate mașinile pe care le-a condus în filmele în care a jucat. Prin urmare, și-a dorit să aibă un exemplar la fel. Așa că i-a cerut bunului său prieten Gene Kennedy să-i facă unul identic.

FOTO: barret-jackson.com

„Este o copie fidelă a Pontiacului care a fost folosit în film, de la podea la vârful antenei radio. Să vezi în detaliu o mașină pe care am folosit-o acum 40 și ceva de ani este foarte înălțător. Prietenul meu Gene Kennedy a făcut o treabă extraordinară”, declara Burt Reynolds, conform barret-jackson.com.

FOTO: barret-jackson.com

Bolidul are sub capotă un motor V8 care dezvoltă 400 de cai putere și dispune de o transmisie automată făcută pe comandă. Un model similar, folosit de creatorii filmului Smokey and the Bandit în 1977 pentru promovarea peliculei s-a vândut în 2016, la o altă licitație, cu suma de 550.000 de dolari. Bănet, nu glumă.

 

Al doilea bolid de legendă din colecția lui Burt Reynolds este un Pontiac Firebird Formula din 1978. Ca și modelul de dinainte, acest Pontiac a fost făcut pe comandă, la cererea actorului, ca o replică a unui autoturism folosit în alt film al său. E vorba de pelicula Hooper, un omagiu adus tuturor cascadorilor din Statele Unite ale Americii. Reynolds a folosit în film un Pontiac Firebird Formula și și-a făcut mai toate cascadoriile singur. 

FOTO: barret-jackson.com

După lansarea filmului, și-a exprimat dorința de a deține un bolid identic cu cel pe care l-a condus în film. Iar dorința i-a fost îndeplinită de prietenul său Gene. Bolidul are un motor V8 de 403 cai putere și cutie de viteze automată.
 

Al treilea automobil scos la licitație în Las Vegas este un Chevrolet R30 pickup din 1987. Supercamioneta este un remake al celebrului Chevi pickup folosit la filmările peliculei The Cannonball Run (1981). Mașina, pe care Reynolds și-a dorit-o cu orice preț, a participat la nenumărate evenimente automobilistice găzduite de circuitul de viteză de la Indianapolis.

FOTO: barret-jackson.com

Originalul are și el povestea lui, care e spusă de Gene Kennedy: „Sunt două scene celebre legate de camioneta folosită în The Cannonball Run. Într-una dintre ele, camioneta a intrat pur și simplu într-un hotel, unde și-a făcut o intrare de pomină. În cealaltă scenă, chiar a sărit peste un tren de marfă aflat în mișcare. Au fost nevoie de cinci zile pentru a filma acea scenă de două secunde, în deșert, aproape de Las Vegas.”

Motorul V8 al camionetei dezvoltă nu mai puțin de 496 de cai putere. Cutia este automată, dar mașina a fost dotată și cu servodirecție și cu sistem de aer condiționat.

Citește și: Secretele lui Burt Reynolds, dezvăluite de femeia pe care a regretat-o cel mai mult: un bărbat posesiv, gelos și abuziv

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni