• PRO TV
  • Alex Dima, de la ”România, te iubesc!”: ”Am salvat, cu un singur material, 20.000 de hectare de pădure”

Alex Dima, de la ”România, te iubesc!”: ”Am salvat, cu un singur material, 20.000 de hectare de pădure”

Alex Dima, de la ”România, te iubesc!”: ”Am salvat, cu un singur material, 20.000 de hectare de pădure”

De mai bine de 10 ani de zile, jurnalistul de investigație Alex Dima încearcă, alături de colegii săi de la ”România, te iubesc!”, să schimbe mentalități și comportamente prin ceea ce face.

Alex recunoaște că munca de jurnalist nu este ușoară, că are părțile ei mai puțin bune  - ”lipsesc foarte mult de acasă, petrec puțin timp cu familia și mănânc aiurea pe teren”, dar că, la sfârșitul zilei, toate aceste sacrificii merită pentru că, din când în când, apar rezultate concrete. 

Citește și: Jurnaliștii care de zece ani îți dau motive să spui ‘România, te iubesc!’ 

Dacă vreți, poate fi contabilizat ceea ce am realizat până acum. Am salvat, cu un singur material, 20.000 de hectare de pădure, am schimbat legea Siguranței Naționale, construim un spital la Marie Curie, am ajutat la înființarea taberei Magic Camp și suntem aici, mergem mai departe”.

După ani în care a scos la lumină partea mai puțin frumoasă a țării sale, jurnalistul Alex Dima încă poate spune, cu sinceritate, ”România, te iubesc!”. ”Da, pentru toate peisajele faine pe care le avem în țara asta. Pentru deltă, pentru munți, pentru văi, pentru păduri, pentru oamenii faini din țara asta, care fac lucruri și împing România înainte”.

Alături de colegii săi, Paula Herlo, Cristian Leonte, Paul Angelescu, Rareș Năstase și Cosmin Savu, Alex Dima semnează cartea intitulată ”România, te iubesc” (apărută la editura Humanitas), inspirată de cele mai bune reportaje și anchete video ale lor. 

Noi spunem că, în fiecare material, ne lăsăm o bucată din viață, o bucată din sufletul nostru. Și acum, este și în variantă print”.


 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni