• PRO TV
  • Tina Turner, la 79 de ani, despre primul soț: Mi s-a părut cea mai urâtă persoană din câte am văzut

Tina Turner, la 79 de ani, despre primul soț: Mi s-a părut cea mai urâtă persoană din câte am văzut

Tina Turner, la 79 de ani, despre primul soț: Mi s-a părut cea mai urâtă persoană din câte am văzut

Inegalabila Tina Turner a ajuns la momentul bilanțului. Artista a împlinit 79 de ani și și-a amintit de cele mai importante momente din viața ei.

Tina Turner petrece în stil mare, la Londra, cu ocazia celor 79 de ani pe care i-a împlinit azi. Regina muzicii rock’n’roll are o carieră impresionantă care se întinde pe 60 de ani. Anul 1958 reprezintă debutul său muzical, alături de trupa celui care îi va fi soț vreme de 14 ani. Ike Turner era atunci un cântăreț american de soul și blues în mare vogă și s-a îndrăgostit de ea de la primul acord. Însă, Tina, pe numele ei real Anna Mae Bullock, avea altă părere despre el.

Mi s-a părut cea mai urâtă persoană din câte am văzut. Nu mai văzusem pe cineva atât de slab, dar era o prezență. Când a urcat pe scenă, mi-am zis: O, vreau să cânt cu acel bărbat”, a declarat Tina Turner jurnalistei americane Gayle King.

La scurt timp după ce Tina a intrat în trupă, cei doi au cunoscut succesul sub numele Ike și Tina Turner, deși nu erau căsătoriți. Relația lor a trecut de la strict profesională la una extrem de intimă. În octombrie 1960, Tina a dat naștere primului lor copil, Ronnie. După acel moment, viața alături de Ike Turner va deveni un coșmar, după cum va mărturisi în cartea autobiografică I, Tina, lansată în 1986.

Cei doi s-au căsătorit în 1962, însă nu din dragoste, ci pentru a evita risipirea averii lui Ike. Conform biografiei celor doi, Ike Turner fusese căsătorit cu altă fată din trupă, Bonnie Mae Wilson, care pusese ochii pe banii lui.

Tina Turner l-a părăsit pe Ike în 1976, iar divorțul s-a finalizat în 1978. Într-un interviu acordat în acest an, regina muzicii rock’n’roll a declarat că Ike nu era genul de bărbat la care să te întorci. „E demult uitat”, a spus cântăreața.

După eșecul în viața personală, Tina Turner s-a concentrat pe carieră. După un turneu în Australia (1977) și un album solo – Rough – lansat în 1978, Tina Turner a dat lovitura în 1981 cu ajutorul lui Rod Stewart. Acesta a propulsat-o ca solist de deschidere a concertelor sale, iar mai târziu a urcat pe scenă pentru cei de la Rolling Stones

În 1984 a lansat albumul Private Dancer, care a ajuns pe locul 3 în Billboard 200 și s-a vândut în 20 de milioane de exemplare la nivel mondial. În 1985, Tina Turner a câștigat patru premii Grammy, inclusiv pentru cea mai bună piesă – What’s Love Got to Do With It.


Și-a refăcut viața

În timpul unei petreceri la Londra, în 1985, l-a cunoscut pe producătorul muzical Erwin Bach. Deși a început o relație încă de atunci, Tina Turner nu a acceptat să se mărite cu el decât în 2013. Trei ani mai târziu artista a fost diagnosticată cu o afecțiune grea, cancer intestinal, care i-a afectat rinichii. Soțul ei i-a donat un rinichi, însă, conform medicilor, organul nu a fost acceptat de organism.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni