• PRO TV
  • Filmul "Moromeții 2" a fost vizionat de militarii români aflați în misiune în Afganistan

Filmul "Moromeții 2" a fost vizionat de militarii români aflați în misiune în Afganistan

Filmul "Moromeții 2" a fost vizionat de militarii români aflați în misiune în Afganistan

Militarii români aflați în misiune în Afganistan au sărbătorit Ziua Națională a României printr-o vizionare specială a peliculei "Moromeții 2".

Filmul a fost vizionat pe 2 decembrie, în cadrul festivităților organizate în Afganistan cu ocazia Zilei Naționale și a Centenarului la HKIA (Hamid Karzai International Airport - Kabul), U.S. Community Center. La proiecție au fost prezenți atât militari și jandarmi români, cât și străini dislocați în HKIA. 

Cornel Filer, ofițer român în teatrul de operații a declarat: "Filmul a fost primit cu entuziasm și pe lângă faptul că am recunoscut peisajele din film, ne-am adus aminte și de liniștea de la sat" 

Producătorul filmului, Oana Giurgiu: "Ne bucurăm că am putut răspunde pozitiv la propunerea venită din partea lor și că am reușit să le oferim această reîntoarcere acasă simbolică, prin intermediul filmului".


Filmul s-a lansat oficial pe 16 noiembrie și a adus după primele două săptămâni în cinematografele din România aproape 120.000 de spectatori, plasându-se în primele poziții din box office-ul românesc. Cei care încă nu au avut șansa de a vedea cel mai așteptat film românesc al anului o pot face în continuare, în peste 80 de cinematografe din țară. 


Turneul de promovare organizat de distribuitorul Transilvania Film și început în forță la finalul lunii octombrie este aprope de final, după ce a reușit să ajungă până acum în 51 de orașe din România și să aducă mai mult de 25.000 de spectatori la întâlnirea cu "Moromeții 2". 



Ultimele proiecții în prezența echipei filmului au avut loc săptămâna trecută la Satu Mare, Carei, Giurgiu  și Slatina. Câteva proiecții speciale, organizate în spații alternative, special pentru a oferi șansa cât mai multor persoane să poată vedea filmul, mai sunt planificate la Mioveni (Centrul Cultural, 4 decembrie)

Curtea de Argeș
(Centrul de Cultură şi Arte "George Topîrceanu", 5 decembrie),  Câmpulung Muscel (Casa de cultură a sindicatelor, 6 decembrie), Buzău (Casa de cultură a sindicatelor, 8 decembrie), Făgăraș (Casa municipală de cultură, 9 decembrie).

"Moromeții 2" continuă povestea familiei lui Ilie Moromete (Horațiu Mălăele), din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae (Iosif Paștina).

Anii 1945-1946 îl găsesc pe  Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina (Dana Dogaru), tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni