• PRO TV
  • Mihai Dedu, despre documentarul Tovarășu’ – Facerea, gloria și desfacerea unui dictator: „Am trăit momente de groază”

Mihai Dedu, despre documentarul Tovarășu’ – Facerea, gloria și desfacerea unui dictator: „Am trăit momente de groază”

Impresionantul documentar lansat pe VOYO „Tovarășu’ – Facerea, gloria și desfacerea unui dictator” spune povestea lui Nicolae Ceaușescu, președintele Republicii Socialiste România, de la începuturile timide în politică la anii grei de dictatură. Mihai Dedu a văzut primul capitol din noul documentar VOYO și are un mesaj pentru tineri.

Documentarul lansat în exclusivitate pe VOYO urmărește ascensiunea și decăderea unui lider comunist cu ambiții mari care, în final, a pierdut total legătura cu poporul său. Prezentatorul Știrilor PRO TV Mihai Dedu a urmărit cu sufletul la gură primul capitol din Tovarășu’ – Facerea, gloria și desfacerea unui dictator și a concluzionat că documentarul trebuie urmărit atât de tineri, care au cunoscut perioada grea a comunismului doar din poveștile celor de dinaintea lor, cât și de cei care au trăit efectiv în comunism.

Tineretul, voi, cei care nu ați trăit, poate știți doar de la bunici și părinți care au fost lucrurile grave și care au fost și lucrurile bune. Că au fost lucruri bune, puține, asta e clar. Altminteri nu s-ar fi întâmplat ce s-a întâmplat, că dacă lumea era mulțumită, nu s-ar fi întâmplat Revoluția de la 1989. Că s-a întâmplat așa, probabil că vor judeca alții mult mai târziu. John Florescu a făcut un lucru fabulos. Este o muncă incredibilă cum a reușit acest om să aibă acces la atâtea documente”, a explicat prezentatorul TV.

Mihai Dedu: „Familia mea a fost sub lupa comuniștilor”

Vedeta PRO TV a dezvăluit că a trăit momente de groază în timpul regimului comunist, care l-au marcat în anii '80.

Am foarte multe amintiri, nu știu dacă fac obiectul discuției noastre, dar noi, familia mea, am fost sub lupa comuniștilor, ca să zic așa, mai ales după 1985, până în '89, când am răsuflat ușurați, am trăit momente de groază, momente care probabil și-au pus amprenta și pe mine, ca adolescent la vremea respectivă, și pe părinții mei și pe toți cei care erau lângă noi. Familia mea într-adevăr a tremurat. Nu știu dacă aș putea să spun cine este vinovatul principal. Sigur că îl găsim vinovat principal pe conducătorul nostru iubit, pe președintele drag Nicolae”, a spus Mihai Dedu.

Urmărește documentarul Tovarășu’ – Facerea, gloria și desfacerea unui dictator pe VOYO!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni