• PRO TV
  • Bond trebuie să renunțe la Vodka Martini. Ce au descoperit cercetătorii după ce au analizat filmele din seria 007

Bond trebuie să renunțe la Vodka Martini. Ce au descoperit cercetătorii după ce au analizat filmele din seria 007

Bond trebuie să renunțe la Vodka Martini. Ce au descoperit cercetătorii după ce au analizat filmele din seria 007

Cercetătorii de la Universitatea Otago, din Noua Zeelandă, l-au declarat pe James Bond „alcoolic cu acte în regulă".

În lucrarea științifică „License to Swill”, în care au analizat toate cele 24 din filme ale seriei, cercetătorii susțin că Bond are „în mod clar o problemă cu alcoolul” și că ar trebui „să ceară ajutor”. 

Cercetătorii îl plasează pe Bond în zona severă a bolii și le recomandă serviciilor secrete britanice (M16) să arate „mai multă responsabilitate” față de angajatul lor.

În amuzanta lucrare se mai arată că în cele 24 de filme ale seriei Bond consumă, în medie, aproximativ 5 sticle per peliculă, în total 109 băuturi. Acest număr ar face ca alcoolemia din sângele lui Bond să fie în jur de 0.36 la mie. 

Potrivit aceleiași cercetări, recordul de drink binging al lui Bond a fost stabilit în „Quantum of Solace", lansat în 2008, când personajul interpretat de Daniel Craig a consumat 24 de unităţi de alcool, cantitate care - în mod normal - ar putea să fie fatală, susțin autorii cercetării științifice. 

Haioasa cercetare științifică a fost publicată ieri în Medical Journal of Australia și a fost făcută în contextul competiției anuale de Crăciun, competiție pe care a și câștigat-o, de altfel.

Competiția de Crăciun le e adresată cercetătorilor din toată Australia și singura cerință e ca lucrările lor să fie cât mai inedite, amuzante și neserioase, însă bazate pe o metodologie riguroasă.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni