• PRO TV
  • Ce învățăm din gestul lui Grigore Leșe? De ce își pierd artiștii controlul pe scenă

Ce învățăm din gestul lui Grigore Leșe? De ce își pierd artiștii controlul pe scenă

Ce învățăm din gestul lui Grigore Leșe? De ce își pierd artiștii controlul pe scenă

Incidentul petrecut pe 5 decembrie 2018 la Târgu Lăpuș, când Grigore Leșe și-a întrerupt un concert din cauza unei femei care a intrat prea târziu în sală, deschide o discuție mult mai amplă.

Artiștii trăiesc pentru fanii lor și abia așteaptă să-și transmită mesajul pe scenă. De cealaltă parte, spectatorii fac eforturi să ajungă la reprezentațiile lor, care îi inspiră și le creează acea stare de bine pe care o caută. Și unii și alții au niște pretenții din partea celorlalți, iar când acestea nu se ridică la nivelul așteptărilor adesea ies scântei.

Ce vor artiștii de la fanii lor

Să nu intre în sală după începerea spectacolului

Să-și închidă telefoanele mobile pe durata show-ului

Să nu deranjeze reprezentațiile live

Ce vor fanii de la artiști

Să nu întârzie la propriile spectacole

Să fie mai puțin înfumurați

Să nu-și anuleze show-urile fără motiv 

Totuși, de-a lungul timpului, fanii și artiștii au avut relații tensionate, de regulă din cauza nerespectării acelor lucruri simple pe care fiecare le așteaptă de la celălalt.

Un exemplu grăitor este incidentul din timpul concertului susținut de Grigore Leșe la Târgu Lăpuș, pe 5 decembrie 2018. Interpretul a fost pus la zid de internauți pentru modul în care i-a tratat pe cei care au venit să-l vadă în micul oraș din Țara Lăpușului. Dar Leșe nu e singurul care a a reacționat astfel pe scenă. 

Lucrurile stau la fel și în sala de teatru. Actorul Florin Piersic Jr a părăsit sala de spectacole a Teatrului Godot, anul trecut, din cauza unui spectator căruia i-a sunat telefonul mobil în timpul piesei. Pe scenă se juca piesa Freak Show, iar la spectacol a fost și fiica actorului, Sonia, atunci în vârstă de 11 ani.

Gata. Nu pot. E umilință. E absurdă situația. Nu-i drept. Spectacolul se încheie aici. Vă mulțumesc. Atât a fost. Mulțumesc, Sonia, că ai venit de ziua ta. Vă mulțumesc”, a spus actorul, după care s-a retras în culise. Florin Piersic Jr a fost aplaudat la scenă deschisă, însă nu a revenit pe scenă.

Justin Bieber a ieșit furios de pe scenă în mijlocul unui concert pe care l-a susținut în 2015, în Norvegia. Artistul a fost dezamăgit de reacția spectatorilor care au aruncat apă pe scenă. Când s-a apropiat de locul cu pricina, cu scopul de a șterge apa cu un fular, artistul ar fi fost oprit să facă acest lucru. Ca urmare, Bieber a anunțat că renunță să mai cânte. Iată reacția lui!

Mai târziu și-a cerut scuze pe Instagram, precizând că a avut o săptămână grea, în care nu a dormit destul. „Nu gestionez lucrurile mereu așa cum trebuie, dar sunt om și lucrez mereu pentru a deveni mai bun la a comunica nu la a reacționa”, a explicat artistul.

În 2016 a lovit din nou, însă la Manchester. Bieber a ieșit de pe scenă după ce le-a cerut fanilor, de mai multe ori, să nu mai strige. Momentul AICI

Elton John și-a ieșit din minți în timpul unui concert în aer liber susținut în 2016, în Leicester, în fața a 17.000 de fani. Cântărețul a refuzat să mai cânte din cauza unor angajați ai companiei care asigura securitatea la concert care au împiedicat fanii să danseze în picioare, pe scaune. „Stați jos, nemernicilor”, s-a răstit starul britanic, care a amenințat că pune capăt concertului, urmând ca ei să-și asume răspunderea pentru anularea concertului.

Cu altă ocazie, Sir Elton John a întrerupt un concert din Las Vegas, din cauza fanilor care au invadat scena. „Gata cu urcatul pe scenă sâmbătă seară. Ați dat-o în bară”, le-a spus artistul spectatorilor când a revenit din culise. Momentul AICI.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni