• PRO TV
  • Cinci școli și licee din București au ajuns pe mâna grafferilor. Cum arată acum instituțiile de învățământ

Cinci școli și licee din București au ajuns pe mâna grafferilor. Cum arată acum instituțiile de învățământ

Cinci școli și licee din București au ajuns pe mâna grafferilor. Cum arată acum instituțiile de învățământ

Uneori e nevoie doar de un tub de graffiti pentru ca o clădire să-și schimbe aspectul. Dar iată ce iese când artiștii stradali își dau mâna pentru a contribui la realizarea unui proiect de educație prin artă!

Cinci școli și licee din Capitală au fost pictate în cadrul proiectului “Educație prin Artă”. Artiștii stradai au primit misiunea de a înfrumuseța pereții exteriori ai clădirilor prin picturi ce au legătură cu educația. Pornind de la numele proiectului “Educație prin artă”, artiștii au pus în scenă picturi vesele și semnificative pentru școlari și liceeni. Deși diferite, fiecare desen reprezintă “evoluția și conexiunea umană”.

Astfel, de la picturi cu autori (Liceul Alexandru Vlahuță și Colegiul Goethe), cărți, până la imagini despre legăturile dintre oameni, elevii din Colegiul Tehnic Grivița, Colegiul Goethe, Liceul Al. Vlahuță, Școala Gimnazială nr. 192 și Școala Gimnazială nr. 175 se bucură de imagini colorate care le stimulează creativitatea chiar de la intrarea în școală.

Organizat de Primăria Sectorului 1 a Municipiului București prin Centrul Cultural al Sectorului 1 și Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului (EDIT), proiectul “Educație prin Artă” a reușit să unească artiștii stradali cu instituțiile publice pentru înfrumusețarea a cinci locuri în care se pun bazele educației viitoarei generații.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni