• PRO TV
  • De ce s-a înscris Laura Bretan la Eurovision 2019 și care este povestea melodiei pe care o va cânta

De ce s-a înscris Laura Bretan la Eurovision 2019 și care este povestea melodiei pe care o va cânta

De ce s-a înscris Laura Bretan la Eurovision 2019 și care este povestea melodiei pe care o va cânta

A impresionat cu vocea ei oameni de pe toate continentele, iar acum se pregătește pentru altă provocare. Laura Bretan ne-a dezvăluit în exclusivitate cu ce gând s-a înscris la Eurovision 2019.

Laura Bretan a câștigat sezonul 6 Românii au talent la doar 15 ani. În același an 2016 a ajuns în finala America’s Got Talent, unde a fost depășită de un alt copil-minune al muzicii, Grace Vanderwaal. Pe final de an 2018, românca și-a împlinit un vis mai vechi, acela de a se înscrie la la prestigiosul concurs Eurovision, selecția națională. Să fie Laura Bretan cea care va aduce trofeul la București? Iată care sunt gândurile ei în primele zile ale anului 2019!

Care e povestea melodiei pe care o pregătești pentru selecția națională?

„Dorința mea de a participa la Eurovision a venit acum câțiva ani și s-a întărit cu timpul. Nu ascund că mai primisem și alte propuneri de piese, unele dintre ele chiar foarte frumoase, dar simțeam că trebuie să aștept să vină cântecul acela, cu care să mă identific. El a venit, în sfârșit, din partea unui compozitor cu experiență bogată în Eurovision, Mihai Alexandru, la propunerea managerului meu, Paul Nancă. Am înțeles că melodia a fost compusă cu câțiva ani în urmă și cred că…mă aștepta! De la prima audiție a variantei demo m-a cucerit, nu numai ca muzică, dar și ca text, și am știut că ăsta e cântecul pe care, la rândul meu, îl așteptam. M-am bucurat că atât mama, care mă însoțește și mă călăuzește în toate, cât și managerul meu, au fost de acord cu mine și m-au încurajat. Câteva zile mai târziu aterizam la București de la Chicago și înregistram piesa în studio. Ce a urmat, se știe. Ce va urma, vom vedea.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Bretan (@officiallaurabretan) on Știm deja că ești învingătoare. Cu ce gând te-ai înscris la Eurovision? Vrei să câștigi selecția națională, să câștigi Eurovision 2019 sau să faci o figură frumoasă la Tel Aviv?

 

Știm deja că ești învingătoare. Cu ce gând te-ai înscris la Eurovision? Vrei să câștigi selecția națională, să câștigi Eurovision 2019 sau să faci o figură frumoasă la Tel Aviv?

„Cu toate aceste gânduri: deci, îmi doresc să câștig selecția națională, să câștig Eurovision 2019 și să fac o figură frumoasă la Tel Aviv. De câțiva ani urmăream Eurovision-ul pe internet. Și mi-am propus ca, atunci când voi avea vârsta necesară ca să pot concura, să mă înscriu. Dorința mea cea mai mare este să câștig pentru România, să aducem Eurovision-ul acasă! Deocamdată, mă bucur că piesa pe care o interpretez a fost selectată printre cele 24 alese din 126 înscrise și mă pregătesc să particip la selecția națională. Mărturisesc că mă simt un pic stânjenită de faptul că multă lume mă consideră déjà câștigătoare și site-urile internaționael dedicate Eurovision mi se adresează ca și când aș fi deja reprezentanta României la Tel Aviv. Eu am învățat că fiecare are șansa lui și orice e posibil. Le urez tuturor succesul pe care îl merită!

Citește și: Laura Bretan, vizită fulger în România: „Am văzut pentru prima dată Brașovul”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Bretan (@officiallaurabretan) on


Care vor fi provocările acestui concurs muzical, total diferit de Românii au talent și America’s Got Talent? Care crezi că sunt atuurile tale? 

„Provocarea e imensă. În primul rând pentru că, dacă la Românii au talent am concurat cu alți români de-ai noștri, iar la America’s Got Talent cu alți americani, acum sper să ajung să concurez cu artiști din peste 40 de țări și să apăr prestigiul țării mele. Am în față exemplul Simonei Halep și, dacă voi depăși selecția națională, am toată încrederea că nu voi dezamăgi așteptările.”

Marți, 8 ianuarie 2019, Laura Bretan a vorbit în direct La Maruta despre Eurovision, dar și despre planurile pe care le are în viitor. Vezi momentul mai jos:

Mult succes, Laura Bretan, și să obții ceea ce ți-ai dorit!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni