• PRO TV
  • Un documentar controversat despre trecutul întunecat al lui Michael Jackson stârnește mânia familiei megastarului

Un documentar controversat despre trecutul întunecat al lui Michael Jackson stârnește mânia familiei megastarului

Un documentar controversat despre trecutul întunecat al lui Michael Jackson stârnește mânia familiei megastarului

Reprezentanții Festivalului de film Sundance au anunțat săptămâna aceasta că un nou documentar depre viața lui Michael Jackson va fi proiectat în cadrul evenimentului care are loc în perioada 24 ianuarie – 3 februarie 2019.

Urmașii regelui muzicii pop s-au declarat scandalizați de anunțul făcut de reprezentații festivalului, considerând documentarul defăimător și inutil. „Leaving Neverland” va avea premiera mondială în cadrul Festivalului Sundance, care debutează la 24 ianuarie 2019, în Park City, Utah, Statele Unite ale Americii. Documentarul spune o poveste scandaloasă din trecutul lui Michael Jackson, acuzat de abuz sexual față de doi copii minori.

Wade Robson și James Safechuck, pe atunci în vârstă de 7, respectiv 10 ani, au acceptat să apară în documentar și e de așteptat să-și reia acuzațiile formulate în urmă cu mai bine de 20 de ani. 

Aceasta este o altă producție șocantă și o încercare scandaloasă și patetică de a exploata și a obține bani de pe urma lui Michael Jackson. Wade Robson și James Safechuck au depus mărturie deja, sub jurământ, că Michael nu le-a făcut nimic scandalos. Safechuck și Robson, ultimul autoproclamat maestrul decepției, i-a dat în judecată pe moștenitorii lui Michael, cerându-le milioane de dolari. Ambele procese au fost respinse”, spun reprezentanții megastarului, pentru eonline.com.

Wade Robson, la audierile din 2005

În 2013, Wade Robson a depus plângere pentru molestare, la opt ani după ce a depus mărturie în favoarea megastarului, la procesul din 2005. Acuzațiile formulate de Robson au fost respinse în 2015.

În decembrie 2017, un judecător din SUA a respins ambele procese deschise de Wade Robson, îndreptate împotriva a două dintre casele de discuri ale artistului. 
 

Declarațiile lui Wade Robson din 2013

În 2005, Wade Robson îi lua apărarea lui Michael Jackson în timpul procesului de molestare deschis pe numele lui. Opt ani mai târziu el și-a schimbat depoziția, explicând și motivele pentru care l-au făcut să revină asupra acuzațiilor:

„Nu voi uita niciodată ce mi-a făcut Michael Jackson, dar emoțional și psihologic am fost incapabil să înțeleg că a fost vorba de abuz sexual. M-a abuzat de la vârsta de 7 ani până la vârsta de 14 ani. A întreținut relații sexuale cu mine și m-a forțat să-i ofer plăcere. În 2005 am spus ceea ce am înțeles și ceea ce eram capabil să spun. Încă din prima zi, de la 7 ani, Michael mi-a spus că asta este iubire, că mă iubea, că era o expresie a iubirii noastre și că dacă voi spune cuiva ce se întâmplă, viețile și carierele noastre s-ar termina.”

„Aveam 11 ani în 1993, când primul proces s-a derulat, și mă suna în fiecare zi să-mi spună că dacă cineva ar afla că am făcut aceste lucruri, atunci amândoi am ajunge la închisoare”, a spus Wade Robson într-un interziu acordat today.com.

Michael Jackson a murit în 2009 și nu se mai poate apăra în cazul în care numele său este pătat din nou. Familia megastarului face tot posibilul să limiteze efectele devastatoare ale acestui documentar, care va întina și mai mult renumele celui care a fost regele muzicii pop.

Conform site-ului oficial al Festivalului Sundance, documentarul are patru ore și își concentrează povestea pe cei doi băieți care ar fi fost „instrumentele sexuale ale lui Michael Jackson”. 

James Safechuck, la vârsta de 10 ani, alături de Michael Jackson

„În povești separate, dar paralele, cei doi băieți au fost împrieteniți de Jackson, care i-a invitat în lumea sa extraordinară. Seduse de poveste de basm a cântărețului, familiile celor doi băieți au fost orbite față de manipularea și abuzul la care, până la urmă, i-a supus.”

„Prin interviurile realizate cu cei doi băieți, acum adulți cu familii, Leaving Neverland realizează un portret de exploatare de durată și înșelăciune, documentând puterea celebrității unei figuri venerate care i-a permis să se infiltreze în viețile copiilor fascinați și ale părinților acestora”. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni