• PRO TV
  • Confesiunile lui Alpaca, în ”Viața bate vlogul”: ”Ca să pot să-mi explic orice, trebuie să desenez”

Confesiunile lui Alpaca, în ”Viața bate vlogul”: ”Ca să pot să-mi explic orice, trebuie să desenez”

Confesiunile lui Alpaca, în ”Viața bate vlogul”: ”Ca să pot să-mi explic orice, trebuie să desenez”

Într-un nou episod al serialului marca protvplus.ro ”Viața bate vlogul”, vloggerul Alpaca dezvăluie modul inedit în care înțelege el lumea: în desene și culori. 

În ”Viața bate vlogul”, o combinație de reality show, serial și vlogging, opt dintre cei mai populari vloggeri din România dezvăluie fanilor problemele care le-au marcat adolescența, dar și felul în care au reușit să le depășească și să devină tinerii de succes de astăzi, cu sute de mii de fani. 

Citește și: Emil Rengle, din ”Viața bate vlogul”: "Când i-am spus că îmi plac băieții, mama a crezut că a făcut ea ceva greșit”

În acest episod, Alpaca mărturisește ceva ce nu a spus nici părinților: modul inedit în care el percepe și înțelege lumea. ”De când mă știu eu, am preferat să desenez ca să pot să-mi explic scrisul sau ca să pot să citesc”.

La școală, a ajuns într-o clasă de olimpici, chiar dacă el nu știa să scrie sau să citească: ”Nu e vorba că nu au încercat să mă învețe. Nu știam cum să înțeleg ce-mi explică. Adică, mă puneau să scriu, dar nu înțelegeam. Înțelegeam literele ca pe o poză. Nici până acuma nu am un tip de scris. Adică, scriu cum îl văd. Nu am un scris al meu”.

Alpaca spune că mintea sa funcționează pe imagini: ”De pildă, țin minte litere, numere, orice pe culori. Adică, când mă gândesc la cifra unu, este albastru. Este o nuanță, nu știu cum să o explic, dar în capul meu are sens. E o hartă cu culori. Ca să ajung la cuvinte și ca să ajung la scris, practic, trec prin culori. Țin minte persoane tot prin intermediul culorilor”.

Părinții și profesorii nu au aflat niciodată că Alpaca are alt mod de a percepe lumea. ”A fost prostia mea că nu le-am zis niciodată. Că nu știam cum să le zic. Până într-a 12-a, fiind clasă de elită, mi-era rușine să spun orice. După ce că nu vorbea nimeni cu mine, după ce că profesorii găseau o metodă de a te batjocori, dacă le ziceam că sunt diferit în vreun fel, îți dai seama că mă etichetau pe viață”.

Alpaca mărturisește că spiritul competitiv l-a ajutat să-și depășească limitele: „Din a VIII-a până în a XII-a, am făcut mate-info. Orgoliul meu suprem a fost când eu, din toată clasa aia de 30, aproape 40 de oameni, de olimpici la matematică, la orice, eu am fost singurul care a luat 10 la mate”.

În serialul ”Viața bate vlogul”, unii dintre cei mai populari vloggeri din România, Emil Rengle, Alpaca, Mimi, Levin, Maria Zvinca, Radu Constantin, Miru, Robert Ionescu, își deschid sufletul, vorbind deschis despre experiențele lor de viață. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni