• PRO TV
  • La mulți ani, Carmen Tănase! Actrița a împlinit o frumoasă vârstă

La mulți ani, Carmen Tănase! Actrița a împlinit o frumoasă vârstă

La mulți ani, Carmen Tănase! Actrița a împlinit o frumoasă vârstă

Carmen Tănase a fost copleșită de urări venite din partea colegilor de breaslă și a admiratorilor ei. Actrița din filmele „Regina”, „Pariu cu viața” și „Inimă de țigan” a împlinit 58 de ani pe 18 ianuarie 2019.

Carmen Tănase se bucură de teatru pe scena de la Odeon, unde joacă din anul 1990. De ziua ei, actori din toate generațiile, dar și spectatori, i-au transmis urări de sănătate și mulți ani petrecuți în lumea artistică. Actrița se bucură de câteva zile libere de la teatru, însă va reveni pe scenă la 20 ianuarie, când va juca în piesa „Las’ că știm noi”, de la Teatrul Elisabeta. Spectacolul este sold out. Pe 24 ianuarie va urca din nou pe scenă, la Odeon, în piesa „Gaițele”.

„La mulți ani, cu har și înțelepciune! Și cu răspunsuri pline de sens”, i-a urat Geanina Corondan pe Facebook.

Nici Pavel Bartoș nu a uitat-o pe Carmen și i-a transmis câteva gânduri. „La mulți ani, draga mea dragă Carmen Tănase!”. Cei doi actori au jucat împreună în serialul „Moștenirea”, de la PRO TV, și au dansat împreună în sezonul al cincilea de la Dansez pentru tine.

Ce spunea Pavel Bartoș despre Carmen Tănase în 2010, la finalul filmărilor pentru „Moștenirea”.

Născută la 18 ianuarie 1961, la Ploieşti, actriţa Carmen Tănase  a urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti (în prezent Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”), secţia actorie, la clasa profesoarei Olga Tudorache şi a asistentei Adriana Popovici.

Artista i-a avut colegi de promoţie, între alţii, pe Bogdan Gheorghiu, Patricia Grigoriu, Marina Procopie, Dan Bădărău, Mihai Verbiţchi, Oana Pellea, Carmen Trocan, Adrian Păduraru, Claudiu Istodor. Ca studentă a jucat, printre altele, în “Demonii”, dramatizare după romanul omonim scris de F.M. Dostoievski, “Joia dulce”, după John Steinbeck şi în “Suflete tari” de Camil Petrescu, care a fost şi spectacolul de absolvire.

A debutat în rolul Foca din piesa “Fluturi, fluturi” de Aldo Nicolaj, regizată de Cristian Hadjiculea la Teatrul Foarte Mic din Bucureşti, care a avut premiera în 1982 şi care a fost preluată ulterior de Teatrul Naţional din Iaşi. Între 1984 şi 1990 a fost actriţă la Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri”, iar din 1990 ajunge la Teatrul Odeon din București.

Carmen Tănase în piesa Gaițele

Carmen Tănase a jucat şi într-o serie de filme artistice: „Misterele Bucureştilor” (1983), „Vinovatul” (1991), „Drumul câinilor” (1991), „E pericoloso sporgersi” (1994), „Passion Mortelle” (1995), „Une femme piégée” (2001), „Legături bolnăvicioase” (2006), „Prea târziu” (2006), „May’s Fever”, (2010).

A mai jucat în seriale precum „Pariu cu viaţa”, „Moştenirea”, „State de România”, „Regina”, „Inimă de ţigan”, „Iubire ca-n filme”, „Lacrimi de iubire”, „Bani de dus, bani de-ntors”.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni