• PRO TV
  • Radu Constantin, din Viața bate vlogul, va scrie o carte: „Vreau să fiu o voce a copiilor și adolescenților”

Radu Constantin, din Viața bate vlogul, va scrie o carte: „Vreau să fiu o voce a copiilor și adolescenților”

Radu Constantin, din Viața bate vlogul, va scrie o carte: „Vreau să fiu o voce a copiilor și adolescenților”

Vloggerul Radu Constantin are planuri mari la cei 25 de ani ai săi. Tânărul, care face parte din proiectul online „Viața bate vlogul” de pe protvplus.ro, ne-a dezvăluit care este motivul pentru care arde de nerăbdare să scrie o carte pentru copii și adolescenți.

Este de doi ani în universul vlogging, unde a avut o ascensiune impresionantă în social media. Are aproape 600.000 de urmăritori pe YouTube, 300.000 de fani pe Instagram și peste 180.000 pe Facebook, iar toată această notorietate se datorează conținutului pe care l-a creat pentru publicul lui tânăr. Radu Constantin s-a aflat în 2018 în topul celor mai ispirați creatori de conținut, după ce a realizat și difuzat pe YouTube serialul educativ „Școala Invers”. Tot în 2018 a intrat în proiectul online „Viața bate vlogul”, de pe protvplus.ro, iar acum plănuiește să scrie o carte. Despre ce e vorba în acest volum ne-a spus chiar el.

„Cartea mea e, oarecum, un proiect secret, însă vă pot spune că voi aborda subiecte care țin de dezvoltarea personală. Ea va fi asezonată cu toate greutățile prin care trece un adolescent, un student, un elev de școală generală: prima despărțire, primul contact cu drogurile, primul contact cu fumatul, relația cu profesorii de la școală, cu părinții, certurile din famile. Sunt sigur că aceste lucruri se întâmplă frecvent. Consider că dacă ar fi o voce a copiilor, a adolescenților, a studenților care să le spună: Frate, e ok, nu-ți face griji! Așa e normal să se întâmple unele lucruri. E normal să nu vrei să vorbești despre ele, dar povestește-mi mie! Cumva aș vrea să fiu un ajutor pentru ei, dacă au o problemă și nu știu cu cine să o discute. În perioada în care am predat dezvoltare personală am avut ocazia să intru în contact cu foarte mulți oameni și cam știu toate greutățile prin care trece un adult, un licean sau un copil”, a spus Radu Constantin pentru PROTV.RO.

Radu Constantin a dezvăluit în cadrul evenimentului Content Creators ce a învățat până acum din experiența acumulată în vlogging.

 „Una dintre cele mai importante chestii pe care le-am învățat în acești doi ani este că oamenii iau decizii emoționale, după care se chinuie rațional să le explice. Și vă dau un exemplu, că mi s-a întâmplat și mie asta. Acum ceva vreme mi-am luat o pereche de adidași noi, în condițiile în care mai am trei perechi. Motivarea rațională a fost că sunt albi, și n-am nicio pereche de adidași albi. Și după aia mi-am dat seama că mi-i i-am luat pentru că sunt de brand, că sunt cool, că o să mă poziționeze într-o lumină foarte bună pe mine”, a spus Radu Constantin, considerând că aceste decizii emoționale nu sunt întotdeauna cele mai bune. 

Vloggerul a explicat că succesul pe care l-a înregistrat pe platformele sociale se datorează și faptului că a păstrat un discurs decent și că și-a respectat publicul pentru care realizat conținut.

„Cumva am luat varianta grea a lucrurilor, în sensul că nu am înjurat niciodată pe canalele mele de socializare, nu am promovat niciodată nuditatea sau pornografia. Cred că pe termen lung e benefic unui creator de conținut să meargă pe acest drum, chiar dacă pe termen scurt e o variantă anostă, înaintezi un pic mai greu.”

Cum te-a ajutat serialul Viața bate vlogul să-ți sporești numărul de urmăritori și ce înseamnă această producție pentru tine?

„Problema artiștilor mari e că par greu de atins. Să-l luăm pe Smiley, de exemplu. Parcă nu te vezi întâlnindu-te cu el și să te bați pe spate cu el. Dar, dacă te întâlnești cu Radu Constantin ai putea să-l întrebi: Frate, ce-ai făcut ieri? Cumva, apropierea asta de public ajută foarte mult, iar prin serialul Viața bate vlogul ne-am apropiat și mai mult de oameni, dându-ne practic pe față toate greutățile prin care am trecut, și eu, și colegii mei de acolo. În care oamenii s-au regăsit, cumva. Emisiunile și proiectele de genul Viața bate vlogul ne expun pe noi fără nicio perdea, adică, frate, ăsta sunt eu, astea sunt greutățile mele, prin care am trecut, ăsta sunt eu dezbrăcat de orice ambalaj. Învață de la mine și apropie-te de mine, pentru că eu sunt prietenul tău! Nu sunt un lucru de neatins, eu sunt exact ca tine, frate!”


Cum vezi conținutul tău din online peste zece ani?

„Întrebarea asta am primit-o și acum un an, când făceam serialul pe YouTube. Acum, observ cu uimire că mă opresc pe stradă, de la tipul care îmi aduce coletul, la cei de la cafenea și copiii mici, deci cumva s-a lărgit publicul atât de mult încât și eu am fost surprins. Peste zece ani sper să fiu la Hollywood. Anul ăsta îmi doresc să fac și un film de lungmetraj, căci oamenii din România mă cunosc datorită acestui serial. Deci, înseamnă că ăsta este lucrul pe care eu știu să-l fac cel mai bine (...) Mi-ar plăcea foarte mult să și joc, dar între scris, regie și jucat în filme, parcă înclin spre scris și regie, iar jucatul să fie pe planul doi. Deși eu, la bază, sunt actor.”

Care sunt planurile tale de viitor?

„Dorința mea cea mai mare este să ajung la Hollywood și cred că o să ajung cumva acolo, fiindcă de mic am avut această mentalitate că totul trebuie să fie de calitate. Acestea sunt lucrurile după care m-am ghidat eu, am încercat să fiu foarte exigent cu mine și să mă pun în pielea oamenilor care se uită la mine. Și să fiu foarte obiectiv.”

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni