• PRO TV
  • Will Smith, la momentul adevărului. De ce a refuzat să joace în Matrix: „Nu sunt mândru de asta”

Will Smith, la momentul adevărului. De ce a refuzat să joace în Matrix: „Nu sunt mândru de asta”

Will Smith, la momentul adevărului. De ce a refuzat să joace în Matrix: „Nu sunt mândru de asta”

Actorul de 50 de ani a dezvăluit că în 1998 i s-a propus să joace rolul Neo în pelicula de mare success Matrix, dar că a refuzat oferta.

Will Smith n-a dus lipsă de succes pe marile ecrane. Nici de roluri tari, nici de bani. Însă, la sfârșitul anilor ‘90, când era în mare vogă, starul din Bad Boys a refuzat un rol incredibil: Neo, în filmul Matrix. Într-un filmuleț distribuit pe contul său de YouTube, starul cinematografiei americane a explicat de ce a făcut asta.

Nu sunt mândru de asta, dar e adevărul. L-am refuzat pe Neo, în Matrix”, spune Will Smith, care a explicat și contextul în care a venit această propunere.

Will Smith era deja o celebritate la jumătatea anilor ‘90. Tocmai jucase în Independence Day, prima parte din seria Bad Boys și Prințul din Bel Air, când a venit propunerea să joace în Bărbați în negru

„Am refuzat acea propunere, fiindcă nu voiam să fiu tipul care joacă în filme cu extratereștri. Steven Spielberg m-a sunat și m-a întrebat de ce am refuzat filmul. I-am spus că nu vreau să fiu recunoscut drept tipul care joacă mereu în filme cu extratereștri. Iar el mi-a spus: Fă-mi o favoare, nu-ți folosi creierul pentru asta, folosește-l pe al meu!”, a mărturisit Smith, care a ales să meargă pe mâna lui Spielberg.

Citește și: Bad Boys 3: primele imagini de la filmări. Martin Lawrence și Wil Smith sunt băieți răi pe viață

Doi ani mai târziu, în 1998, Will Smith a fost cooptat în proiectul Matrix de „surorile” Lana și Lilly Wachowski. Regizoarele și producătoarele de film nu mai făcuseră decât o singură peliculă până atunci și îl chemaseră pe Smith la o prezentare pentru a-l convinge să accepte rolul lui Neo. Actorul a dezvăluit că prezentarea a fost un eșec total și nu a fost convins că rolul i se potrivește.

„Prezentarea lor a fost cam așa: Amice, imaginează-ți că ești într-o bătaie, după care sari. Imaginează-ți că ai putea să te oprești în mijlocul săriturii. Dar apoi, oamenii ar putea vedea în jurul tău, o imagine la 360 de grade, în timp ce sari, în timp ce te oprești din săritură. Apoi, o să inventăm camerele astea, ca oamenii să vadă toată săritura și momentul în care te oprești din săritură… Așa că am făcut Wild Wild West. Nu sunt mândru de asta”, a spus amuzat Will Smith, care a recunocut că regizorii și scenariștii nu puteau găsi o distribuție mai bună pentru Matrix.

Keanu (Reeves – n.r.) a fost perfect, Lawrence Fishburne a fost perfect. Dacă aș fi acceptat, fiind negru, atunci Morpheus n-ar fi fost negru. S-ar fi uitat probabil la Val Kilmer pentru rolul Morpheus. Așa că, probabil aș fi stricat Matrix. L-aș fi ruinat. Așa că v-am făcut tuturor o favoare”, a concluzionat Will Smith.

Vezi și VIDEO: Macaulay Culkin și salariile sale de top în cinematografie

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni