• PRO TV
  • Tataee, de la B.U.G. Mafia, despre viața „după blocuri” în Barcelona: „E o altă lume”

Tataee, de la B.U.G. Mafia, despre viața „după blocuri” în Barcelona: „E o altă lume”

Tataee, de la B.U.G. Mafia, despre viața „după blocuri” în Barcelona: „E o altă lume”

Vlad Irimia (Tataee) trăiește de un an și nouă luni în Barcelona împreună cu soția lui și cei trei copii ai lor. Continuă să facă muzică cu B.U.G. Mafia și, chiar dacă a plecat din România, spune că nu a părăsit-o, de fapt, niciodată.

Tataee (42 de ani) și-a schimbat radical viața după ce a devenit tată. Raperul are trei copii cu soția lui, Mona: o fată 8 ani, pe nume Antonia Olga, un băiat de aproape 6 ani, pe nume Mihai, și un băiat de trei ani și jumătate pe nume Cristian Vlad. Locuiește într-o casă, „în vârf de munte”, care e refugiul său, centrul de creație în care face muzică așa cum îi place.

Vine des în România, fiindcă fenomenul B.U.G. merge mai departe, alături de tovarășii de-o viață, Uzzi și Caddy. L-am prins pe Tataee la Mastering the music business, un extraordinar eveniment despre industria muzicală din România, și am vorbit o jumătate de oră despre viață, muzică, B.U.G. Mafia, copii și familie. Doamnelor și domnilor, Tataee e aici!

Care au fost rațiunile pentru care ai decis să pleci din România?

„Au fost foarte multe. Am plecat pentru copii, pentru soție și pentru puțină liniște pe plan profesional, ca să fac alte lucruri. Aici eram ciupit din toate părțile. Trebuie să facem aia, trabuie să facem aia... Acolo e un pic mai dificil să fiu accesat și pot să lucrez mai liniștit la ce-mi place mie, muzica mai precis. Pentru copii, voiam ca ei să trăiască într-un loc un pic mai liniștit, iar Bucureștiul devenise sufocant, și la propriu și la figurat. Din păcate, ceea ce se întâmplă aici nu e normal nici în sistemul de învățământ, nici în societate, în oraș, unde locuiam.”

Ați plănuit plecarea sau a fost o decizie de moment?

„Voiam de mult să ne mutăm. Eu și soția am fost într-o vacanță, în 2009, în Spania și ne-a plăcut foarte mult. Dar au venit copiii, oarecum în cascadă, și în 2017, când fiica noastră cea mare începea școala am decis că era momentul, ca să înceapă școala din clasa I acolo. Și, din păcate, trebuie să spun, este foarte bine. Din păcate pentru mine patriotul român, pentru că niciodată nu o să pot să mă disociez de faptul că sunt român și îmi iubesc țara, dar îmi iubesc copiii un pic mai mult. Și atunci a fost o decizie relativ ușoară”, a declarat Tataee pentru PROTV.RO.

Te imaginai în anii ’90 în ipostaza de tată? Bănuiesc că nici nu-ți trecea prin cap...

„Ba da. Am fost un tânăr destul de matur. M-am gândit la asta destul de devreme. De aceea am și făcut copii atât de târziu, am vrut să fiu pregătit. Știam că o să fac muzică pentru totdeauna și am preferat să fac copii mai târziu, ca să fiu pregătit sută la sută pentru ei și pentru a avea grijă de ei.”

Și cum ai grijă de ei? Ce fel de tată ești?

„Sunt un tată destul de absent. Muncesc pentru dânșii (râde), de la ora 7.00 până la ora 22.00 tati e la muncă. Îi văd destul de puțin, deși stăm în aceeași casă, dar avem o relație destul de strânsă și îi tratez ca pe niște adulți, ca pe prietenii mei, nu ca pe copiii mei. Cred că ăsta este un câștig în relația pe care o am cu ei, dar mami este mult din timp tati. Ea e stâlpul familiei.”

Citește și: Aniversare în familia B.U.G. Mafia. Fiul cel mic al lui Caddy a împlinit 6 ani

Cântărețul și compozitorul român a dezvăluit că este în continuare în legătură strânsă cu România și cu băieții din B.U.G. Mafia, alături de care continuă să lucreze la piese noi.

„E o situație foarte specială, într-adevăr. Eu, în Spania, nu muncesc, lucrez acasă, am o cameră în care fac muzică și îmi duc copiii la școală... și cumpăr lucruri pentru casă.”

FOTO: Tata Vlad

Cartierul bucureștean și realitățile lui au fost sursă de inspirație pentru tine și B.U.G. Mafia. În Barcelona ce te inspiră? Sunt și acolo blocuri gri?

„Eu mă consider un muzician, un compozitor și textier, iar dacă n-aș avea de unde să-mi iau inspirația ar trebui să mă duc pe câmp. În continuare îmi iau inspirația de aici, din România, dar și de acolo. Mă inspiră ce m-a inspirat și până acum, nu s-a schimbat mare lucru. Cartierul meu arată altfel acum, noi stăm într-o casă în vârf de munte. Dar nu asta ne-a inspirat cel mai mult, cartierul, ci oamenii din locurile în care am stat.”

Cum e viața de cartier în România azi, în comparație cu viața de cartier din anii ’90? Blocurile par la fel de gri...

„S-au schimbat multe lucruri. Au dispărut multe din găinării, mulți dintre foștii șmecheri de cartier, care s-au reprofilat. Fac mulți bani și acum, tot ilegal, dar cu metode un pic mai elegante. Nu mai dau în cap, nu mai scot seiful din bancă, prin zid, cu mașina. Au alte tehnici. Nu mai e la fel de urât ca în anii ’90, când își dădeau în cap pentru banii din buzunar. S-au îmbunătățit lucrurile, dar din păcate această îmbunătățire vine prea lent. Ăsta a fost un alt motiv care m-am împins să mă mut.”

Ai știut în anii ’90 că nu vei rămâne același om, că te vei schimba și că e firesc să fie așa?

„Bineînțeles. Mi s-a propus să mă mut din țară, prima oară, în 1998, înainte de a scoate albumul De Cartier. O entitate din Franța mi-a propus să mă mut în Franța, să fac muzică acolo. Mi s-a propus această treabă, n-am plecat atunci, dar aia mi-a deschis foarte mult ochii la această posibilitate. E o altă lume, din păcate. Și aici suntem destul de în fundu’ curții din punctul de vedere al entertainmentului mondial. Pentru că, la câtă piraterie s-a făcut în România, și încă se face, mulți artiști nu prea văd motive să vină aici pentru că nu prea au fani. Sau cel puțin așa era în trecut. Dau exemplul lui Shakira. I s-a propus să vină să facă un concert cu un milion de oameni și managementul Shakirei din Madrid a spus: Păi, acolo am vândut 3.000 de CD-uri. Cum să vină un milion de oameni? Nu știe nimeni de Shakira. Asta era pe la începutul anilor 2000, când Shakira explodase la nivel mondial.”

Cum vezi muzica hip-hop din România anului 2019?

„E OK, întotdeauna a fost OK și o văd evoluând. Și a fost mult mai OK decât în alte locuri. Faptul că au existat B.U.G. Mafia, Paraziții, La Familia, Getto Dacii, RACLA, Grasu și Okapi... toate astea sunt mult mai mișto decât alte treburi din alte țări din Europa. B.U.G. Mafia e admirată în multe țări din Europa de fanii de hip-hop. E foarte admirată și sunt plini torenții din Rusia de B.U.G. Mafia. Din fericire, cred că evoluează bine.”

B.U.G. Mafia a început o serie de concerte în țară, iar următorul eveniment e pe 23 martie, în clubul bucureștean Bamboo. Urmează concertul din 30 martie, de la Alba Iulia, și cel din 13 aprilie, de la Sibiu. Pe 8 iunie 2019, B.U.G. Mafia vă invită să faceți gălăgie la Arenele Romane, din Capitală.

Ce crezi de muzica lui Grasu XXL și a lui Guess Who?

„Niște profesioniști. Pe Grasu îl cunosc personal și am lucrat cu el. Este un profesionist, s-a dezvoltat de unul singur. Am pornit împreună, apoi a făcut ceva singur și nu am decât cuvinte de laudă. La fel și pentru Guess Who, pentru că fac muzică de calitate. Nu am decât lucruri bune de spus.”

Cum i-ai caracteriza pe Uzzi și Caddy, acum, după atâția ani petrecuți împreună? Ce s-a schimbat la ei și ce lucruri au rămas pentru voi la fel ca la începuturi?

„S-au schimbat multe lucruri, fiindcă facem treaba asta mult mai profesionist, e o evoluție. Dar, în același timp, au rămas la fel de dornici să facă muzică și de naivi că pot să facă lucruri extraordinare, ca la început. Și asta se vede în tot ce facem noi, pentru că să fii în România, în 2019... zero TV, aproape zero pe radio și să fii umăr la umăr pe piața de concerte cu Delia, Carla’s Dreams și Smiley... O trupă rap? Ceva facem bine. Am făcut bine și în continuare facem bine.”

Ai putut susține vreodată că Uzzi și Caddy sunt frații tăi de sânge? 

„Întotdeauna. După atâția ani, nici nu se poate altfel. Cu toate defectele fiecăruia dintre noi, nu mai există nicio urmă de îndoială că orice s-ar întâmpla suntem acolo, unul pentru celălalt. Am apreciat la ei, întotdeauna, că am fost împreună și la bine și la rău.”

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni