• PRO TV
  • Brigitte Bardot și Marilyn Monroe s-au întâlnit o singură dată în viață. Cum au reacționat divele

Brigitte Bardot și Marilyn Monroe s-au întâlnit o singură dată în viață. Cum au reacționat divele

Brigitte Bardot și Marilyn Monroe s-au întâlnit o singură dată în viață. Cum au reacționat divele

În 1956, Marilyn Monroe era considerată cea mai frumoasă actriță din lume, în timp ce franțuzoaica Brigitte Bardot abia începea să devină cunoscută.

Cele două superbe femei, ambele considerate sex-simboluri, s-au întâlnit o singură dată față în față. Acest lucru s-a întâmplat în toaleta cinematografului Empire, din Londra, pe 29 octombrie 1956, la câteva minute după ce actrița americană Marilyn Monroe fusese prezentată Reginei Elizabeta a II-a. 

Citește și: Imagini rare cu Marilyn Monroe. Cat de frumoasa era vedeta la 20 de ani 

Brigitte Bardot își amintește în cartea sa autobiografică, ”Initiales BB”: ”Urma să o cunosc pe Regină. M-am repezit într-una dintre toalete pentru a-mi verifica machiajul. Și pe cine văd? Marilyn! Ne-am salutat, dând din cap, apoi am început să ne pudrăm nasurile, uitându-ne una la alta. Chiar am văzut-o de aproape. Era uluitoare. A fost singura noastră întâlnire, pe care nu o voi uita niciodată”.

Brigitte Bardot mărturisește, de asemenea, că a fost prea emoționată să vorbească, pur și simplu s-a uitat la reflexia lui Marilyn în oglindă. ”Mi s-a părut sublimă. Ea a fost întotdeauna, pentru mine, idealul de femeie. Era superbă, încântătoare, fragilă”.

Marilyn Monroe, pe atunci 30 de ani, filma alături de Laurence Olivier pentru pelicula ”The Prince and the Showgirl”. Bardot avea 22 de ani, apăruse deja în 17 filme, însă a devenit celebră un an mai târziu, după lansarea producției ”Și Dumnezeu a creat femeia”.

”Am multe în comun cu Marilyn”, scria Bardot. ”Mi-este foarte dragă. Amândouă avem suflete de copii în ciuda trupurilor de starletă, o sensibilitate intensă care nu poate fi ascunsă, o nevoie teribilă de a fi protejate, o naivitate! Ne-am întrerupt carierele la aceeași vârstă dar, din nefericire, nu în același fel”.

Foto: Getty 
 

Vezi și: Marilyn Monroe, pe scena de la Vocea Romaniei. Smiley s-a prapadit de ras cand a vazut cine canta "Sanie cu zurgalai"

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni