• PRO TV
  • Polițiștii exclud varianta sinuciderii în cazul lui Răzvan Ciobanu. Primul raport oficial al accidentului

Polițiștii exclud varianta sinuciderii în cazul lui Răzvan Ciobanu. Primul raport oficial al accidentului

Polițiștii exclud varianta sinuciderii în cazul lui Răzvan Ciobanu. Primul raport oficial al accidentului

Reprezentanții IPJ Constanța au declarat luni că au deschis dosar de cercetare penală după accidentul care i-a curmat viața creatorului de modă Răzvan Ciobanu.

Oamenii legii au prezentat un raport preliminar al cercetării inițiate după tragicul accident care a avut loc în această dimineață. Conform poliției, mașina pe care o conducea designerul a rulat necontrolat peste 700 de metri, însă frâna nu a fost acționată.

„Cercetarea la faţa locului a indicat faptul că autoturismul în cauză ar fi părăsit partea carosabilă, ar fi parcurs o distanţă de aproximativ 700 de metri prin câmp, ar fi traversat o alee asfaltată care duce către fermele din zonă, a reintrat pe câmp, a rulat încă 150 de metri într-o zonă cu arbuşti unde, din cauza denivelărilor de pământ, s-a răsturnat, oprindu-se într-un copac”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Constanța.

FOTO: captură video Ziua de Constanța

Oamenii legii exclud varianta sinuciderii și au confirmat că în momentul producerii accidentului, Răzvan Ciobanu era singur în autoturism.

„Având în vedere datele preliminare privind dinamica accidentului, în special configurația drumului unde s-a produs, varianta unei sinucideri vehiculată pe rețele de socializare ori canale de informare media nu poate fi luată în calcul la acest moment”, spun polițiștii. 

Citește și: Mesaje de adio sfâșietoate pentru Răzvan Ciobanu. „Să faci lumea frumoasă și acolo sus”

Totodată, elementele de la fața locului, precum și faptul că designerul a fost găsit în afara autoturismului, i-au condus pe anchetatori la concluzia că „acesta nu ar fi purtat centura de siguranţă”.

Polițiștii speră să obțină mai multe informații despre împrejurările producerii acestui accident în urma necropsiei care va fi efectuată în acest caz. Legiștii vor stabili atunci dacă Răzvan Ciobanu a consumat alcool sau substanțe interzise, care ar fi putut duce la tragicul accident.

„Necropsia efectuată de medicii legiști va stabili dacă șoferul se afla sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. Expertiza tehnică auto va fi efectuată pentru a se stabili condițiile tehnice în care s-a produs accidentul și va oferi informații suplimentare privind dinamica accidentului”, se mai arată în comunicat.

Răzvan Ciobanu a fost găsit decedat, luni dimineață, în jurul orei 7.15, lângă autoturismul său distrus, la intrare în localitatea Săcele (Constanța). El conducea cu mare viteză pe DJ 226, de la Năvodari la Săcele. Conform primelor informații, designerul se întorcea la București, de la mare. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni