• PRO TV
  • Eroul filmelor de acțiune din anii ’80 arată fenomenal! Dolph Lundgren, la 27 de ani de la Soldat Universal

Eroul filmelor de acțiune din anii ’80 arată fenomenal! Dolph Lundgren, la 27 de ani de la Soldat Universal

Eroul filmelor de acțiune din anii ’80 arată fenomenal! Dolph Lundgren, la 27 de ani de la Soldat Universal

Actor, inginer chimist și deținător de centură neagră în karate și campion european la acest sport, Dolph Lundgren a jucat în peste 40 de filme în cariera sa, majoritatea aparținând genului acțiune. A devenit celebru odată cu apariția în filmul Rocky IV, in rolul boxerului din Uniunea Sovietica, Ivan Drago. Au trecut 34 de atunci, dar Doph este la fel de în formă! Mulți dintre noi ni-l amintim în rolul lui Andrew Scott, în Soldat Universal, film în care a jucat alături de Jean Claude Van Damme.

După o serie de filme de acțiune, cu mai mult sau mai puțin succes, Lundgren a apărut în seria The Expendables alături de alți eroi legendari ai filmelor de acțiune.

În vârstă de 61 de ani, actorul de origine suedeză este încă activ în lumea filmului, iar anul trecut a jucat în două pelicule de succes  - Creed și Aquaman

Dolph Lundgren a intrat în lumea filmului “împins” de la spate de legenda Grace Jones, al cărei bodyguard a fost. Cei doi au devenit, ulterior, iubiți. Jones a fost cea care l-a convins să renunțe la studii (primise o bursă de studii la Massachusetts Institute of Technology), să se mute la New York cu ea și să se apuce de actorie.

Doplh Lundgren a fost căsătorit din 1994 până în 2100 cu stilista și creatoarea de bijuterii Anette Qviberg, cu care are două fiice. Deși a fost o prezență constantă la Hollywood, actorul nu a locuit acolo cu familia sa-  aceștia aveau reședința în Marbella, Spania. După divorț însă, actorul s-a mutat în Los Angeles.
Mai multe imagini IN GALERIA FOTO de mai jos:


Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni