• PRO TV
  • Cum arătau, în realitate, interlopii Peaky Blinders. Povestea reală care a inspirat serialul

Cum arătau, în realitate, interlopii Peaky Blinders. Povestea reală care a inspirat serialul

Cum arătau, în realitate, interlopii Peaky Blinders. Povestea reală care a inspirat serialul

Serialul ”Peaky Blinders”, despre viața unei familii de interlopi din Birmingham, a cucerit o lume întreagă, iar povestea acestora este inspirată din fapte reale.

Banda numită Peaky Blinders, care a acționat în Birmingham la începutul anilor 1900, era formată din Henry Fowler, Ernest Bayles, Stephen McHickie și Thomas Gilbert.

Citește și: De ce vorbește Cillian Muphy românește în Peaky Blinders. Greșeala producătorilor care a fost corectată abia în sezonul 3

În timp ce personajul lui Cillian Murphy, Thomas Shelby, este fictiv, faptele dramatice, violente descrise de serial sunt cât se poate de reale. 

Numele grupării, Peaky Blinders, pare să vină de la faptul că membrii familiei își coseau lame de ras în cozorocul șepcii. Iubitele lor aveau, de asemenea, un fel de uniformă, care includea coliere de perle, o eșarfă de mătase la gât și o coafură cu breton.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AcademiadeArteMalaga (@academiadeartemalaga) on

Profesorul Carl Chinn, un istoric din Birmingham care a scris o carte despre faimoasa bandă, ”The Real Peaky Blinders”, este mulțumit că serialul a adus în lumina reflectoarelor povestea orașului său.

Acesta a declarat pentru Birmingham Mail: ”Cu o imagine captivantă, un joc actoricesc de excepție și un titlu dramatic, serialul Peaky Blinders a captat atât atenția publicului cât și a criticilor. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Riphah k Peaky blinders ™ (@riu_peakyblinders) on

Este interesant să privești versiunea stilizată a poveștii. Sunt mulțumit că o parte importantă a serialului este reprezentată de femeile puternică. Cred că majoritatea bărbaților din clasa muncitoare au fost crescuți de femei puternice”, a explicat acesta. 

După ce serialul a început să aibă succes, au apărut și pozele cu adevărații interlopi Peaky Blinders, majoritatea fiind făcute la poliție, după momentul arestării lor. 

Foto: profimediaimages.ro, Instagram
 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni