• PRO TV
  • Cine sunt românii care fac afaceri controversate în Africa

Cine sunt românii care fac afaceri controversate în Africa

Cine sunt românii care fac afaceri controversate în Africa

Duminică, la România, te iubesc!, Cosmin Savu ajunge în Africa unde descoperă afaceri controversate în care sunt implicați români.

Foarte bogate în aur, diamante, păduri și hidrocarburi, țările africane sunt un teren propice pentru oamenii de afaceri fără scrupule care încearcă să profite de aceste bogății. 

În Africa, bogățiile nu ajung în mâinile africanilor, majoritatea trăind în sărăcie lucie, mai bine de jumătate la limita subzistenței, dominați de corupția de la nivel înalt, dar și de un sistem al instituțiilor de stat deficitar. Duminică, la România, te iubesc!, Cosmin Savu merge pe urmele unor afaceri care s-au construit pe acest teren ”propice”.

Scandalurile de corupție care implică români au ajuns până în Africa. Resursele naturale formidabile atrag ca un magnet aventurierii economici care, beneficiind probabil de vechile rețele ale securității, încearcă să profite de instabilitatea țărilor africane. În Dakar, în Senegal sau în Banjul, în Gambia, poveștile despre români sunt pe buzele tuturor. Frank Timiș sau Nicolae Buzăianu sunt poate mai cunoscuți acolo, decât la noi. Duminică, la România, te iubesc!, vorbim despre câteva dintre afacerile pe care aceștia le-au făcut pe coasta vestică a Africii, de ce protesteaza senegalezii, de ce sunt indignați gambienii”, a spus Cosmin Savu. 

Cum arată revolta africană împotriva acestor români, dar și până la ce nivel a ajuns corupția în aceste afaceri, vedem duminică, de la ora 18:00, la România, te iubesc!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni