• PRO TV
  • (P) Avantajele unei oferte last minute

(P) Avantajele unei oferte last minute

(P) Avantajele unei oferte last minute

Călătoriile sunt printre cele mai bune variante de relaxare și distracție, iar atunci când alegi să te plimbi în destinațiile care te atrag, cu siguranță ești atent și la costurile pe care le presupune un sejur.

Este necesar să găsești echilibrul perfect între preț, durată și itinerariu, iar ofertele pe care agențiile de turism ți le pun la dispoziție pot fi, de foarte multe ori, extrem de avantajoase.

Aceste oferte sunt gândite de oameni care se pricep foarte bine la turism și care cunosc cu exactitate dorințele și preferințele foarte multor tipuri de călători.

O categorie aparte de oferte de turism sunt cele reprezentate de ofertele last minute. Ce presupune o ofertă de tip last minute și care sunt avantajele acesteia? 

Oferta last minute poate să apară atunci când o agenție de turism organizează o călătorie în care se înscrie un grup de oameni, însă numărul acestora nu este suficient pentru a ocupa toate locurile.

Astfel, agenția încearcă să completeze locurile libere prin atragerea de noi turiști, grație unor pachete speciale care implică un cost atractiv. Totuși, agențiile nu recurg la această tactică numai la nevoie, ci o fac uneori și din dorința de a atrage oamenii și de a-i fideliza.

Ofertele last minute vin atât în sprijinul hotelierilor, cât și al agențiilor și al turiștilor. Orice loc neocupat este o pierdere pentru agenție și pentru hotelieri, în vreme ce turiștii au avantajul de a putea călători cu un preț mult mai accesibil decât unul obișnuit, pentru același sejur.

Pachetele turistice de tip early booking pot fi achiziționate chiar și de pe o zi pe alta. Iată care sunt cele mai mari avantaje ale lor:

Destinații exotice

În general, pachetele last minute au în vedere destinații precum Grecia, Turcia, Cipru sau Muntenegru. Aceste țări sunt celebre pentru litoralul lor superb și foarte bine dezvoltat, iar resorturile de tip all-inclusive colaborează foarte bine cu agențiile românești de turism. Dacă reușești să prinzi o ofertă last minute, te vei bucura de un sejur puțin costisitor, în locuri superbe. 

Economie de timp și efort

Atunci când apelezi la serviciile unei agenții de turism, salvezi foarte mult timp și chiar și multă energie. Nu ești nevoit să cauți cea mai rentabilă ofertă, nu trebuie să cumperi bilete sau să faci rezervări, pentru că totul revine în sarcina agenției. Tot ce ai de făcut este să alegi pachetul care îți place și să plătești pentru el. 

Timp de așteptare redus

Față de ofertele early booking, cele de tip last minute presupun un timp de așteptare foarte redus, așa cum sugerează și titulatura. Dacă apelezi la o astfel de variantă, nu va trebui să aștepți până la plecarea în vacanță deoarece, în general, ofertele apar cu foarte puțin timp înainte de desfășurarea sejurului. 

Prețuri mici

Ofertele de tip last minute presupun bilet de avion și cazare la prețuri foarte convenabile, în general, ceea ce îți va permite să economisești comparativ cu o excursie organizată în mod tradițional, în aceeași destinație. Poți reinvesti banii salvați în activități desfășurate la destinație sau îi poți investi într-o altă călătorie.

Oportunități pentru viitor 

Dacă iei decizia de a colabora cu o agenție și de a apela la oferta sa de tip last minute, ai posibilitatea de a deveni clientul acesteia și de a te putea bucura de ofertele viitoare sau chiar de servicii personalizate.

Agențiile de turism își prețuiesc clienții, iar pachetele pe care ți le pot oferi ție și familiei tale au capacitatea de a fi foarte convenabile. 

Spre deosebire de vacanțele clasice, ofertele de tip last minute te solicită mai puțin din punct de vedere al organizării și îți oferă și posibilitatea de a călători în destinații superbe la prețuri accesibile.

Poți lega o relație foarte convenabilă cu agenția de turism, iar efortul pe care trebuie să îl depui, la fel ca timpul de așteptare, este unul redus.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni