• PRO TV
  • (P) Înmormântările, organizate mai ușor și eficient - servicii funerare care vă scapă și de birocrație

(P) Înmormântările, organizate mai ușor și eficient - servicii funerare care vă scapă și de birocrație

(P) Înmormântările, organizate mai ușor și eficient - servicii funerare care vă scapă și de birocrație

Serviciile funerare la ora actuală sunt mai variate ca oricând. Din necesitate în principal, cei care trec prin perioada de doliu, au nevoie de multă organizare. Există și aici birocrație și un lung șir de practici creștine sau după caz, care ţin de cultul religios al răposatului, care complică toată organizarea.

În astfel de momente, cei care trec prin experiența dureroasă a pierderii unui om drag din viața lor, se confruntă totodată și cu o mulțime de provocări: acte de eliberat, adeverințe, certificate, acte fără de care nu este posibilă înhumarea sau, după caz, incinerarea. În plus, condiționați și de costuri, încearcă din răsputeri să amâne ziua înmormântării astfel încât să poată deconta mai întâi și ajutorul de înmormântare.

Servicii funerare care vă pot ajuta

Unele agenții de profil, prestatori de servicii funerare precum Adysim, au o listă de servicii ceva mai vastă. Agenții sunt prompți și solicitați imediat după deces, aceștia se pot ocupa de tot ce este necesar: dovada de constatare a decesului, preluarea defunctului și tot ritualul de pregătire pentru a fi gata de priveghere. De la aceeași sursă pot fi cumpărate și lucrurile strict necesare, de la sicriu la cruce, coroane de flori și alte accesorii.

Una din marile griji va fi timpul scurt în care se pot rezolva toate acestea. De aceea este bine de avut în vedere că Adysim activează pe piața bucureșteană și se adresează și celor din Ilfov. Există oricând disponibilitate, având program non stop. Astfel, agenții ajung în maximum 30 de minute la fața locului.

Dacă decesul survine într-o altă localitate sau țară decât acolo unde veți dori să organizați înmormântarea, va fi necesar transport special. Legea spune clar că o persoană trecută în neființă va fi transportată numai cu autovehicule special amenajate. Poate aici o diferență o fac agențiile care lucrează legal și cele care își încearcă norocul; lipsa de autoturisme speciale înseamnă că agenția în cauză este posibil nici să nu aibă autorizație.

Ajutorul de înmormântare va fi acordat în 3 zile de la depunerea actelor

La începutul acestui an ajutorul de înmormântare a fost majorat. Suma pe care o puteți obține este de 5429 de lei în cazul în care defunctul era asigurat sau pensionar și 2715 lei dacă cereți acest ajutor pentru un membru de familie, sunteți asigurat sau pensionar.

Această sumă de bani va fi decontată direct de la Casa de Pensii, agenția teritorială de care aparțineți, în cel mult 3 zile lucrătoare. Doar că trebuie să faceți dovada decesului, al gradului de rudenie și al faptului că ați cheltuit deja ceva bani pentru organizarea funeraliilor. De mare ajutor sunt și de această dată serviciile funerare. Unele agenții de profil ajută familia îndoliată să întocmească dosarul cu actele necesare, dacă nu chiar pun la dispoziție pachete funerare ce pot fi plătite pe baza talonului de pensie.

Câte două variante de acest gen, cu preluare de la spital sau de acasă, sunt disponibile la servicii-funerare-nonstop.ro. În plus, există și varietatea acestor pachete ce include și opțiuni pentru cei cu cazuri sociale, cei cu buget mediu sau pentru cei cu pretenții, pachetele fiind și de lux.

Parastasul organizat cu ajutorul acelorași firme

În ceea ce privește masa de după evenimentul funerare, parastasul, aceasta este menită să încununeze ritualul creștin cu pomană oferită pentru sufletul celui plecat. De regulă meniul este unul complet, cu desert și băutură inclusă și trebuie să fie de post, dacă ziua înmormântării este în perioade de genul.

Și de această dată suntem întâmpinați de oferte. Cei care activează în domeniul serviciilor funerare au se pare suficientă experiență în practică și știu care sunt cerințele publicului. Oferă așadar pachete de dulce sau de post, în două variante fiecare. Sunt însă și șanse ca pachetele să respecte anumite cerințe privind componenţa, felurile de mâncare. Nu va lipsi nici coliva, în cantitatea dorită de fiecare, mai ales că aceasta nu doar că se oferă la parastas, însă este necesară și la slujba de înmormântare.

Aparte de implicațiile serviciilor religioase specifice înmormântărilor, agențiile de servicii funerare pot fi de mare ajutor în totalitatea aspectelor ce țin de organizarea acestor evenimente. Prețurile variază și pot fi parțial regăsite și online. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni