• PRO TV
  • Primul tânăr fără afecțiuni cronice care a decedat de Covid-19, în România. Avea doar 39 de ani

Primul tânăr fără afecțiuni cronice care a decedat de Covid-19, în România. Avea doar 39 de ani

Primul tânăr fără afecțiuni cronice care a decedat de Covid-19, în România. Avea doar 39 de ani

38 de români au murit din cauza infecției cu coronavirus, iar victima cu numărul 35 a ridicat serioase îngrijorări autorităților medicale din România.

Un bărbat de 39 de ani a decedat la 26 martie 2020, iar medicii au primit confirmarea că era infectat cu Covid-19. Originar din județul Ialomița, bărbatul a fost testat în aceeași zi în care a murit, iar diagnosticul a venit la două zile după deces, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Medicii de la spitalul din Țăndărei nu au identificat nicio afecțiune preexistentă, lucru care creează specialiștilor o nouă problemă. Dacă până acum se credea că persoanele care au boli cronice sunt singurele cu adevărat expuse în fața Covid-19, moartea românului de 39 de ani demonstrează contrariul.

Bărbatul nu a călătorit în ultima lună și nu intrase în contact cu persoane care s-au întors din zone de carantină.

Acest lucru mai demonstrează că autoritățile medicale au pierdut orice urmă a virusului și a persoanelor care au intrat în contact cu persoane infectate. Este ceea ce medicii numesc transmitere intracomunitară. 

Zilele trecute, o elevă de liceu din Franța, în vârstă de doar 16 ani, a murit la spital după ce a fost diagnosticată cu Covid-19. Nici ea nu avea boli cronice.

Trebuie să încetăm să credem că această boală afectează doar vârstnicii. Nimeni nu este invincibil în fața acestui virus mutant. Julie a avut doar o tuse ușoară săptămâna trecută. S-a înrăutățit în weekend, iar luni am mers să vedem un medic generalist. Acolo a fost diagnosticată cu o afecțiune respiratorie. Nu a avut alte boli înainte de asta”, a declarat sora ei mai mare, Manon, pentru ziarul Le Parisien

Fotografii: Inquam Photos/Shutterstock

Vezi și VIDEO: Când facem bine, #NeFacemBine. Împreună suntem puternici

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni