• PRO TV
  • Secretul Japoniei în lupta cu noul coronavirus! De ce este infectată sub 0.01% din populație

Secretul Japoniei în lupta cu noul coronavirus! De ce este infectată sub 0.01% din populație

Secretul Japoniei în lupta cu noul coronavirus! De ce este infectată sub 0.01% din populație

România și multe alte țări din întreaga lume se află în stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus, însă există și zone care au fost cu greu atinse de virusul ucigaș care a pornit din Wuhan (China).

Japonia, o țară cu aproape 127 de milioane de locuitori și care se află destul de aproape de China, a reușit însă să țină sub control răspândire coronavirusului, până în prezent având doar în jur de 2.000 de persoane infectate și sub 60 de morți. Astfel, procentul celor infectați este foarte mic, raportat la întreaga populație a țării din Asia: sub 0.01%!

Jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor au încercat să afle cum este posibil ca o țară de pe continental asiatic să fie atât de puțin afectată, astfel că au stat de vorbă cu singurul jucător de fotbal japonez care actiează în România, Takayuki Seto.

În vârstă de 34 de ani, sportivul este legitimat la Astra Giurgiu, în Liga 1, și a afirmat că citește zilnic presa din Japonia, iar acolo populația nu este atât de panicată ca în Europa.

„Au existat şi acolo cazuri de oameni care, atunci când s-a anunţat că ar fi bine să nu iasă din case, au mers să cumpere din hipermarketuri alimente, hârtie etc. Dar, de exemplu, chiar şi acum, când vorbim, restaurantele sunt deschise. Şcolile au fost închise acum trei săptămâni, iar până zilele trecute chiar şi parcurile de distracţii erau accesibile. Poate că în Japonia oamenii aveau deja în sânge, în cultura lor, lucrurile elementare despre ce înseamnă să te protejezi. Chestii care poate par mărunte, să porţi mască, să te speli des pe mâini, să fie curat oriunde. Fiindcă aşa eşti crescut acolo, dacă ai o răceală sau o altă viroză respiratorie, să îi protejezi pe alţii. Aşa am fost crescuţi, aşa am fost educaţi, să ne punem mască dacă avem şi o simplă răceală, pentru a nu infecta şi pe altcineva. Deci lucrurile astea, care văd că în Europa acum sunt recomandate, odată cu acest virus, acolo, în Japonia, erau o obişnuinţă. Poate să fie şi acest lucru o explicaţie, de ce nu s-a răspândit mult la mine în ţară în comparaţie cu ce e în Italia, unde e foarte, foarte rău”, a spus Takayuki Seto pentru sursa citată.

foto: Profimedia Images

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni