• PRO TV
  • (P) Măsuri care pot diminua pierderile generate de Coronavirus! Suspendarea RCA pentru 3 luni

(P) Măsuri care pot diminua pierderile generate de Coronavirus! Suspendarea RCA pentru 3 luni

(P) Măsuri care pot diminua pierderile generate de Coronavirus! Suspendarea RCA pentru 3 luni

Pandemia Coronavirus a afectat şi continuă să afecteze vieţile tuturor oamenilor şi implicit, economiile tuturor statelor.

Se iau măsuri de pe o zi pe alta şi se cauta soluţii în cele mai diverse zone de activitate, pentru că efectele negative cauzate de Covid 19 să fie proporţii mai mici.

Este mai necesar decât oricând să se facă economii substanţiale, chiar şi când vine vorba despre plăti obligatorii. De exemplu, dacă şi înainte se recomandă ca şoferii să caute cele mai bune soluţii pentru RCA ieftin, acum cu atât mai mult este necesar să se aibă în vedere acest aspect.

Coronavirus afectează grav activităţile de transport mărfuri, transport persoane şi industria de automotive. Ce măsuri se propun pentru a ajuta companiile?

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), instituţie care reprezintă interesele a mai mult de 16000 de firme de transport româneşti, a luat act de faptul că pandemia afectează activitatea firmelor româneşti care au ca obiect de activitate transportul rutier internaţional şi propune măsuri care să le ajute în contextul acestui impas economic.

Dacă firmele care transporta mărfuri produse în România în alte state europene au înregistrat o scădere dramatică a business-ului cu 80%, ce se mai poate spune despre domeniul automotive care anunţa scăderi de 100%, în contextul în care Pirelli, Dacia, Ford şi altele similare nu mai lucrează?

Bineînţeles că în discuţie pot fi aduse şi firmele care au ca obiect de activitate transportul rutier de persoane, care se afla în aceeaşi situaţie.

Dacă în cazul transportului rutier intern pe linii regulate numărul pasagerilor care le mai utilizează a scăzut cu 70% faţă de perioadă anterioară, în cazul transportului internaţional de persoane scăderea numărului de pasageri este foarte aproape de 100%.

În acest context, UNTRR propune suspendarea RCA şi, de asemenea, suspendarea platii creditelor şi a contractelor de leasing contractate de companiile care asigură transport rutier de persoane şi/sau mărfuri, pentru trei luni.

De măsurile propuse pot să beneficieze 41000 de firme care îşi desfăşoară activitatea în transportul rutier, un sector generator de sume considerabile de bani.

Măsurile sunt justificate, având în vedere că în mare majoritate, firmele de transport îşi ţin vehiculele în parcări. Amânarea plăţilor nu poate fi o soluţie, având în vedere că ulterior transportatorii vor trebui să plătească rate mai mari, în condiţiile în care acum nu încasează şi nu se ştie cât va dura această situaţie.

Se impune totuşi şi o altă discuţie. Dacă transportatorii pot beneficia de măsuri care să le mai atenueze din pierderi, ce pot face persoanele fizice care deţin autovehicule?

Cei care deţin maşini personale trebuie să facă investiţii în continuare, pentru a le putea utiliza – RCA, de exemplu, va trebui să fie plătită în continuare.

Sfaturi de la specialişti pentru poliţe RCA ieftine

Potrivit Romasig.ro, proprietarii de autovehicule personale vor trebui să fie mai atenţi la plata poliţei RCA. Aceasta poate fi achiziţionata simplu din mediul online şi tot pe Internet se pot compara preţurile propuse de asiguratori. Prin utilizarea unui calculator RCA, preţul nu va mai fi o necunoscută şi se va putea achiziţiona cea mai ieftină poliţa.

Contextul creat de pandemia Covid 19 ar trebui să responsabilizeze. Cheltuielile mari nu sunt justificate, cu atât mai mult în această perioadă.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni