• PRO TV
  • Nou bilanț al deceselor de Covid-19 în China. Numărul morților a crescut cu 1.290

Nou bilanț al deceselor de Covid-19 în China. Numărul morților a crescut cu 1.290

Nou bilanț al deceselor de Covid-19 în China. Numărul morților a crescut cu 1.290

China a revizuit, vineri dimineață, bilanțul oficial al deceselor înregistrate din cauza Covid-19. Conform datelor oficiale, numărul persoanelor decedate în Wuhan a crescut cu 1.290. Care este explicația.

Autoritățile chineze au surprins opinia publică internațională după ce, vineri dimineață, au adăugat încă 1.290 de decese la cifra oficială anunțată inițial. Acum, China raportează 4.632 de decese, după ce bilanțul tragic a crescut cu 50% în epicentrul infecției de la Wuhan.

Oficialii chinezi spun că acest nou bilanț se datorează adăugării în cifrele oficiale a persoanelor care au decedat acasă și care nu au fost luate în calcul până acum, scrie telegraph.co.uk.

Cu toate acestea, liderii occidentali acuză China că ascunde numărul real de decese cauzate de Covid-19 și că a păcălit lumea întreagă încă de la început. Donald Trump, premierul britanic Boris Johnson și, mai nou, președintele Franței, Emmanuel Macron, au acuzat pe față China că a ascuns dimensiunea reală a dezastrului. 

Liderii occientali spun că datele mincinoase prezentate încă de la începutul izbucnirii epidemiei au indus în eroare lumea întreagă, care nu s-a putut pregăti corespunzător pentru pandemia de acum.

Acuzații au fost lansate și împotriva directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), pe care Donald Trump îl consideră resposabil de gestionarea defectuoasă a crizei medicale

Șeful de la Casa Albă a retras toată finanțarea acordată OMS pentru combaterea bolilor, drept răspuns pentru îngăduința arătată de organizație Chinei. În 2019, fondurile alocate de SUA pentru controlul bolilor în lume s-a ridicat la 400 de milioane de dolari.

Citește șiA ascuns China adevărul despre numărul de decese cauzate de coronavirus? Care ar fi bilanțul real

Citește șiDonald Trump a oprit finanțarea pentru Organizația Mondială a Sănătății. Care este motivul

Fotografii: Getty Images/Shutterstock

Vezi și VIDEO: Ralph Lauren a donat 10 milioane de dolari pentru lupta împotriva COVID-19

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni