• PRO TV
  • Medicamentul din SUA care tratează Covid-19 va fi adus în România? Anunțul făcut de Nelu Tătaru

Medicamentul din SUA care tratează Covid-19 va fi adus în România? Anunțul făcut de Nelu Tătaru

Medicamentul din SUA care tratează Covid-19 va fi adus în România? Anunțul făcut de Nelu Tătaru

Întreaga planetă așteaptă cu nerăbdare să fie descoperit un tratament pentru coronavirus, iar americanii anunță că sunt foarte aproape pentru a acredita un medicament care a vindecat mai multe persoane.

Potrivit presei din străinătate, mai mulți specialiști și cercetători din SUA au dezvăluit că au făcut teste pe 125 de persoane internate la Spitalul Universitar din Chicago, iar medicamentul Remdesivir a reușit să vindece 123 de pacienți. Din păcate, ceilalți doi nu au putut fi salvați și au murit în urma testării.

Medicamentul Remdesivir a fost folosit în trecut pentru tratarea virusului Ebola, iar americanii afirmă acum că acesta este și tratamentul pentru Covid-19, însă nu a fost încă acreditat.

Ministrul Sănătății din România a dezvăluit că urmărește cu interes ce se întâmplă în SUA și că, imediat ce medicamentul va fi acreditat, Remdesivirul va ajunge și în țara noastră.

„Urmărim să fie acreditat în Statele Unite, apoi să intre în Comunitatea Europeană şi îl putem prelua şi noi. Este un răspuns pozitiv la Remdesivir şi un răspuns care promite ca şi tratament electiv pentru coronavirus. În măsura în care receptul este omologat, îl putem aduce în Comunitatea Europeană. Să sperăm că într-o lună îl putem aduce în România”, a spus Nelu Tătaru.

foto: Profimedia; Agerpres

Vezi și: MAI îi dă replica lui Smiley - Trending Review cu Daragiu - Episodul 25

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni