• PRO TV
  • Raed Arafat, noi detalii despre relaxarea măsurilor după data de 15 mai

Raed Arafat, noi detalii despre relaxarea măsurilor după data de 15 mai

Raed Arafat, noi detalii despre relaxarea măsurilor după data de 15 mai

De aproximativ două luni, România se află în stare de urgență, iar populația a fost rugată să respecte ordonanțele militare pe care Guvernul le-a dat și prin care românii nu au voie să iasă din locuințe fără un motiv întemeiat și fără declarația pe proprie răspundere.

În urmă cu mai bine de o săptămână, președintele țării a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a anunțat că, începând cu data de 15 mai, restricțiile vor fi ridicate. Însă, Klaus Iohannis a avertizat că, dacă lucrurile nu decurg cum trebuie, starea de urgență ar putea fi prelungită!

După mini-vacanța de 1 Mai, și Raed Arafat a vorbit despre relaxarea măsurilor, însă și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a afirmat, potrivit celor de la Digi24, că, dacă situația se înrăutățește și numărul de cazuri crește, restricțiile vor continua și după 15 mai.

„Încă nu am ajuns la faza în care să fim relaxați și să spunem că totul a trecut. Totul se poate înrăutăți. Îi rugăm pe toți să respecte recomandările, să rămână acasă, să respecte regulile care au fost impuse și să iasă numai pe baza recomandărilor făcute prin Ordonanțele Militare. Mai avem de așteptat. Sperăm ca 15 mai să rămână data în care să începem relaxările. Dacă situația se înrăutățește, acest lucru nu se poate face. Încă nu ne putem relaxa! Trebuie să vedem ce se întâmplă în zilele viitoare. Asta nu înseamnă că nu sunt mai multe cazuri pozitive, dar asimptomatice, în comunitate. De aceea insistăm ca oamenii să poarte măști și să respecte toate regulile. Printre noi pot exista oameni care nu știu că sunt pozitivi. Și nici noi nu știm. De aici apare riscul răspândirii, nu de la cazurile depistate care poate au avut un motiv să se testeze”, a spus Raed Arafat.

foto: Agerpres

Vezi și: Adi Nartea, antrenament in aer liber. #NeFacemBine

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni