• PRO TV
  • Un studiu din Germania arată care este rata persoanelor asimptomatice în cazul infecției cu noul coronavirus

Un studiu din Germania arată care este rata persoanelor asimptomatice în cazul infecției cu noul coronavirus

Un studiu din Germania arată care este rata persoanelor asimptomatice în cazul infecției cu noul coronavirus

Un studiu efectuat într-unul dintre principalele focare ale pandemiei din Germania arată că o persoană din cinci infectate cu noul coronavirus nu prezintă simptome.      

O echipă de cercetători de la universitatea din Bonn a efectuat un studiu avansat pe pacienții infectați cu noul coronavirus din Gangelt, o localitate cu circa 11.000 de locuitori din districtul Heinsberg, unul dintre principalele focare din Germania. 
 
Potrivit  publicației nemțești thelocal.de,acest studio a fost efectuat pe baza unor interviuri și a unor analize asupra a 919 persoane, provenite din 405 gospodării de la Gangelt, Germania. Acesta a fost un focar de infectare masivă, creat în urma participării unui cuplu la un carnaval cu multe persoane. 
 

Prin teste care arătau prezența anticorpilor, cercetătorii au descoperit că în această zonă 15% din populație a fost infectată. Rata de mortalitate în rândul acestora a fost de 0,37%.
 
Proiectând asta la nivel national, studiul estimează că 1, 8 milioane de oameni în toată Germania ar fi putut fi infectați cu noul coronavirus. Asta înseană de aproape 10 ori mai mut decât apare în datele ofieciale. Potrivit site-ului de referință worldometers, Germania înregista la data de 4 mai 166,152 de infectări cu noul coronavirus. 
 
Iar informația crucială a acestui test este că una din cinci persoane nu a prezentat niciun simptom. Asta înseamnă 22% din totalul de infectări. 
 
Potrivit lui Martin Exner, decan al Institutului de Igienă și Sănătate Publică al Universității din Bonn , citat de thelocal.de, “faptul că aparent fiecare a cincea infecție progresează fără simptome evidente arată că persoanele infectate care răspândesc virusul nu pot fi identificate pe baza simptomatologiei. Asta înseană că fiecare persoană sănătoasă poate să fie și purtătoare.”
 
StaiAcasa-Pe Pro TV PLUS ai "Viața bate vlogul":
 
 
FOTO: SHUTTERSTOCK

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni