• PRO TV
  • Marea Britanie, prima țară din Europa care a depășit pragul de 30.000 de morți din cauza COVID-19

Marea Britanie, prima țară din Europa care a depășit pragul de 30.000 de morți din cauza COVID-19

Marea Britanie, prima țară din Europa care a depășit pragul de 30.000 de morți din cauza COVID-19

Marea Britanie a devenit prima țară din Europa care depășește pragul de 30.000 de decese cauzate de coronavirus. 

O bună perioadă de timp Italia s-a aflat pe prima poziție, însă după cifrele anunțate ieri, cu un total de 30.076 de morți, Marea Britanie a trecut în față. Doar în Statele Unite au fost declarate mai multe decese, peste 72.000. 

Cu toate acestea, Boris Johnson a declarat că este pregătit să prezinte o un plan de relaxare al anumitor restricții începând de săptămâna viitoare.

"Vrem, dacă este posibil, să ridicăm de luni unele dintre aceste măsuri. Trebuie să fim siguri că datele vor sprijini capacitatea noastră de a face acest lucru", a declarat Johnson. 

Potrivit anumitor statistici publicate în presa britanică, numărul real al deceselor ar fi depășit deja pragul de 32.000 până la data de 24 aprilie, ceea ce înseamnă că procentajul celor morți ar putea fi cu 42% mai mare decât datele oficiale. 

Cifrele oferite de Oficiul pentru Statistică Națională au luat în calcul informații mai detaliate, din trecut și nu doar cazurile confirmate de laboratoare. 

Acestea sugerează că numărul real ar fi peste 40.000, ceea ce înseamnă că noul coronavirus a ucis în opt săptămâni mai mulți britanici decât în șapte luni în timpul atentatelor de la Blitz din Cel de-al Doilea Război Mondial.

Vezi și: Viaţa bate vlogul - sez. 2, episodul 7: ”Comuniștii ne-au luat tot! Din palat ne-am mutat în cort”

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni