• PRO TV
  • 9 mai, ziua Europei. Ce locuri fruntașe ocupă România în Uniunea Europeană

9 mai, ziua Europei. Ce locuri fruntașe ocupă România în Uniunea Europeană

9 mai, ziua Europei. Ce locuri fruntașe ocupă România în Uniunea Europeană

Ziua Europei este marcată în fiecare an în data de 9 mai, iar anul acesta se împlinesc 70 de ani de la declaraţia istorică a lui Robert Schuman.

 

Ziua Europei este marcată în fiecare an în data de 9 mai, iar anul acesta se împlinesc 70 de ani de la declaraţia istorică a lui Robert Schuman.

Pentru a marca această zi, Mediafax a ales să prezinte locurile fruntașe pe care le ocupă România în Uniunea Europeană. Din păcate, în privința investițiilor în sănătate și în educație, România se află pe ultimele locuri.

Locul 1 - Cea mai bună viteză de descărcare a datelor de pe Internet

Internetul, această invenție de care acum suntem dependenți, ne clasează pe locul 1 în Uniunea Europeană cu cea mai bună viteză de descărcare a datelor de pe Internet, cu o viteză de aproape 152 MB/s a descărcării datelor, printr-o conexiune fixă. Nici la nivel global nu stăm rău, căci ocupăm locul 3, după Singapore și Hong Kong.

Locul 1 – Producția de floarea-soarelui și porumb

Tot pe locul 1 ne aflăm și la producția de floarea-soarelui și porumb. România și Franța fiind principalii exportatori de cereale din Uniunea Europeană.

Locul 4 – Consumul de bere

Ei bine, este clar că nouă, românii, ne place berea. Această băutură alcoolică este consumată cu orice prilej și cu orice motiv de sărbătoare. Astfel, conform statisticilor, pe cap de locuitor, românii consumă, în medie, 100 de litri de bere pe an. Fruntașii acestui top sunt cehii (192 de litri pe an) , urmați de austrieci, germani, români și polonezi.

Locul 6 – Producția de vin

Viticultura este un domeniu care întotdeauna i-a interesat pe românii. Astfel, reușim să ocupăm un loc fruntaș și la producția de vin, în 2019 având o producție de 4,9 milioane de hectolitri de vin.

Vezi și: Corina Caragea ne dezvăluie top 5 cele mai frumoase plaje din Europa

Locul 9 - Producţia de automobile

Cu aproape 480.000 de maşini produse în 2018, România ocupă locul 9 la producția de autovehicule. Fabricile de mașini din România cu care ne mândrim și care ne clasează pe acest loc sunt Dacia din Mioveni şi Ford din Craiova.

Vezi și: Viaţa bate vlogul - sez. 2, episodul 7: ”Comuniștii ne-au luat tot! Din palat ne-am mutat în cort”

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni