• PRO TV
  • S-au deschis mall-urile, dar au apărut și noi reguli. Ce este interzis să faci atunci când mergi în marile magazine

S-au deschis mall-urile, dar au apărut și noi reguli. Ce este interzis să faci atunci când mergi în marile magazine

S-au deschis mall-urile, dar au apărut și noi reguli. Ce este interzis să faci atunci când mergi în marile magazine

Măsurile impuse în vederea reducerii riscului de contaminare cu noul coronavirus s-au relaxat treptat. După deschiderea restaurantelor și teraselor, a venit rândul mall-urilor să își primească vizitatorii. 

Așa cum era de așteptat, autoritățile au emis un set de reguli care trebuie respectate pe durata vizitei la mall. 

Conform ordinului semnat de Nelu Tătaru, în mall-uri, săli de jocuri de noroc sau pariuri sportive este obligatorie purtarea măștii de protecție. 

În plus, se impune izolarea la domiciliu a angajaților care prezintă simptome sau au intrat în contact cu persoane bolnave. Spalarea cu regularitate a mâinilor este și ea necesară. 

În toate mall-urile trebuie instalate panouri de informare, care să conțină specificații cu privire la regulile de igienă și distanțare socială. Pentru asigurarea distanțării fizice sunt necesare montarea unor indicatoare de restricționare a aglomerării și de stabilire a unor fluxuri de vizitare unidirecționale. 

La intrarea în mall se va face un triaj observațional, iar accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie nu va fi permis. 

De asemenea, suprafețele vor fi dezinfectate frecvent, la fel și casele de marcat și POS-urile. Dispenserele cu produse biocide pentru dezinfectarea mâinilor trebuie și ele montate pe holurile principale, în lifturi, coridoare sau scări de acces. 

Este interzisă testarea produselor cosmetice pe piele, iar timpul de acces în cabina de probă este și el limitate, la fel și numărul de articole pe care o persoană le poate proba (maxim trei articole). 

Sălile de cinema, sălile de jocuri din cadrul centrelor comerciale și locurile de joacă pentru copii rămân închise.Vezi și: Top cele mai neobișnuite idei de vacanță, alături de Corina Caragea

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni