• PRO TV
  • Catrinel Marlon, despre carantina ca respiro: „Mi-am iubit copilul, bărbatul, am gătit, am pictat”

Catrinel Marlon, despre carantina ca respiro: „Mi-am iubit copilul, bărbatul, am gătit, am pictat”

Catrinel Marlon, despre carantina ca respiro: „Mi-am iubit copilul, bărbatul, am gătit, am pictat”

Sfârșitul carantinei ar putea fi debutul a ceva frumos pentru Catrinel Marlon (Menghia), care a fost nominalizată în premieră la Premiile Gopo. Actrița a vorbit cu PROTV.RO despre primul film românesc în care a jucat, „La Gomera”, și despre „miracolele” din timpul carantinei.

Pandemia de coronavirus a trimis industria cinematografică în „șomaj tehnic” pe termen nelimitat. Doi saci de popcorn și un abonament premium la o platformă de streaming ne-au asigurat tuturor „confortul” intelectual mult căutat înainte de „sfârșitul lumii”.

Noroc că din filmele anului 2019 am văzut tot ce merita văzut. Zic noroc și pentru La Gomera, filmul lui Corneliu Porumboiu care i-a asigurat lui Catrinel Marlon prima nominalizare la Premiile Gopo. În acest an, gala va fi pe 29 iunie – detalii AICI.

Actrița ne-a dezvăluit din victoriile ei, temerile și speranțele cu care a îmbrățișat această alunecoasă perioadă din istoria omenirii.  

Nu pot să spun că m-a afectat profesional din moment ce cu toții am suferit în această perioadă. Pot spune, oricât de ciudat sună, că mi-a oferit momente de respiro. Pe fondul groazei de o îmbolnăvire care nu știam ce poate însemna și cum arată și a luptei continue a oamenilor care încercau să salveze oameni, a fost o pauză, indiferent cât de stresantă. 

Mi-am iubit copilul, bărbatul, am gătit, am pictat, m-am speriat și am râs împreună cu toată lumea care aștepta în case fiecare dimineață”, ne-a spus Catrinel Marlon.

Aflată încă la mare distanță de România, Catrinel a trăit din plin drama oamenilor din toată lumea, mai despărțiți ca niciodată din cauza unui virus greu de ținut sub control.

Pentru mine a fost mai degrabă o conștientizare a faptului că ești muritor. Și asta te sperie teribil când te uiți la fetița care îți crește. Asta am câștigat. Stau un pic mai mult să mă gândesc cum îmi folosesc timpul înainte să îmi neglijez familia și pe oamenii dragi din jurul meu”, mărturisește actrița stabilită în Italia.

„La Gomera”, nominalizat la Gopo. Cum ar fi să câștigi?

Filmul La Gomera a fost nominalizat la Premiile Gopo 2020 la 13 categorii. Printre altele, filmul lui Corneliu Porumboiu se bate pentru trofee la categoriile Cel mai bun film de lungmetraj, Cea mai bună regie și Cea mai bună actriță în rol principal.

Pentru mine a fost o surpriză nominalizarea. A fost extraordinar că mi-a fost oferită această șansă și sunt foarte fericită. Ar fi onorant să câștig și, fără urmă de îndoială, aș fi foarte recunoscătoare cu atât mai mult cu cât toate actrițele nominalizate la această categorie au făcut niște roluri minunate. Mai mult, o nominalizare în țara mea, din partea oamenilor din industria de film românească care ocupă un loc important pe harta cinematografiei mondiale, este un lucru pe care mi l-am dorit dintotdeauna.”

La Gomera, lansat în cinematografele din România la 13 septembrie 2019, este și primul film românesc în care Catrinel Marlon a fost distribuită până acum. Anul trecut, la avanpremiera de gală a filmului, actrița declara că e foarte emoționată de prima întâlnire cu publicul român.

Acest rol a fost o miză pentru mine, fiindcă este primul casting în limba mea, în limba română. A fost oarecum ciudat pentru că sunt 18 ani de când am plecat din țară”, mărturisea atunci.  

Cum ai perceput succesul de care s-a bucurat acest film?

Îți dai seama că este fantastic să fii parte a unui film care are succes. Chiar dacă spectatorii sau oamenii din industrie consideră meciul pe jumătate jucat când spun Corneliu Porumboiu, eu cred că presiunea de fapt este și mai mare pentru regizori, producător, actori și, în general, echipa unui astfel de film. 

Fiind parte din echipă îmi este greu să mă dedublez pentru a aprecia succesul, dar simt că în cazul La Gomera e corectă aprecierea, că filmul s-a bucurat și se va mai bucura de succes”, a concluzionat Catrinel Marlon.

Fotografii: Vlad Cioplea/Adi Marineci

Vezi și VIDEO: Catrinel Menghia, dezvăluiri din viața de familie

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni