• PRO TV
  • „Un timp prin care am trecut”, un film documentar despre viața maestrului Constantin Codrescu

„Un timp prin care am trecut”, un film documentar despre viața maestrului Constantin Codrescu

„Un timp prin care am trecut”, un film documentar despre viața maestrului Constantin Codrescu

Sâmbătă, 25 iulie , de la ora 21.00, în Grădina Schubz, în cadrul celei de-a 12-a  ediții a Festivalului de Film şi Istorii Râşnov, va avea loc premiera oficială a filmului documentar despre viața maestrului Constantin Codrescu, numit „Un timp prin care am trecut”. 

De asemenea, în același timp se va lansa și cartea autobiografică a maestrului, cu același titlu, și o sesiune de autografe. Evenimentul este moderat de criticul de film Irina Margareta Nistor și are invitați pe măsură. 

S-a lucrat vreme de zece luni la filmul documentar. În fapt, o mână de oameni împărtășind aceeași pasiune pentru cultură și valoare, printre care mă număr și eu. Datorită celor care au acceptat să fie intervievați acest proiect a fost dus până la capăt. Amintirile despre filmul și teatrul românesc, la care a avut o contribuție semnificativă și maestrul Constantin Codrescu, au pus un punct pe i mai mult decât important. Românii au nevoie de modele, au nevoie de echilibru, de normalitate. Este imposibil să rămâi același om după întâlnirea cu actorul Constantin Codrescu, fie în film, fie în teatru, fie în viaţa reală. Un actor extraordinar, dascăl şi om pe care doar providenţa ţi-l poate scoate în cale, răsplătindu-te pentru o faptă bună pe care ai uitat că ai făcut-o cândva”, spune jurnalista Loreta Popa, în prezent PR al Muzeului Național al Literaturii Române. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni