• PRO TV
  • Americanii au cumpărat în avans 600 de milioane de doze de vaccin anti-coronavirus încă nedescoperit

Americanii au cumpărat în avans 600 de milioane de doze de vaccin anti-coronavirus încă nedescoperit

Americanii au cumpărat în avans 600 de milioane de doze de vaccin anti-coronavirus încă nedescoperit

Guvernul american vrea să se asigure că cetățenii săi vor avea acces prioritar la vaccinul împotriva noului coronavirus, așa că a cumpărat sute de milioane de doze înainte ca acesta să apară.

Autoritățile americane au anunțat că au alocat 2,1 miliarde de dolari pentru susținerea cercetării în domeniul creării unui vaccin împotriva SARS-CoV-2. Banii vor ajunge la companiile farmaceutice Sanofi și GlaxoSmithKline pentru dezvoltare și testarea soluțiilor experimentale. Aproape jumătate din sumă reprezintă plata unei tranșe de 100 de milioane de doze de vaccin, pe care SUA și-a rezervat-o încă de pe acum.

Conform USA Today, autoritățile americane au făcut înțelegeri similare și cu alte companii farmaceutice implicate în cursa pentru crearea unui vaccin anti-coronavirus.

În luna mai, SUA a semnat cu compania britanico-suedeză AstraZeneca un contract, în valoare de 1,2 miliarde de dolari, pentru asigurarea unui stoc de 300 de milioane de doze din vaccinul produs de aceasta, care va fi aprobat pentru folosirea pe oameni.

În iulie, SUA a anunțat semnarea unui acord cu subsidiara de peste Ocean a companiei Pfizer pentru asigurarea unui stoc de 100 de milioane de doze, pentru suma e 1,95 de miliarde de dolari. Suma de 1,6 miliarde de dolari va ajunge și la compania americană Novavax în schimbul a 100 de milioane de doze de vaccin testat și aprobat pentru uz uman.

Strategia americanilor nu este singulară, marile state ale lumii încercând să-și asigure încă de pe acum importante rezerve de vaccin anti-coronavirus. Reprezentanții Uniunii Europene au anunțat că au rezervat deja circa 300 de milioane de doze pentru cetățenii săi, în timp ce Marea Britanie mizează pe 90 de milioane de doze.

Conform UE, vaccinul împotriva noului coronavirus este așteptat în a doua parte a anului viitor. Termenul este total diferit de estimările anterioare, care dădeau ca sigură dezvoltarea unui vaccin viabil până la sfârșitul acestui an.

Japonia a ajuns și ea la un acord cu companiile Pfizer și BioNTech, pentru obținerea a 120 de milioane de doze de vaccin.

Fotografii: Shutterstock

Vezi și VIDEO: Întrebarea Mesei Rotunde - Diana C: „Membrul 5GANG care nu are ce căuta în trupă” 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni