• PRO TV
  • Google își deschide propria Universitate. Cât durează cursurile și ce joburi asigură

Google își deschide propria Universitate. Cât durează cursurile și ce joburi asigură

Google își deschide propria Universitate. Cât durează cursurile și ce joburi asigură

Colosul american Google anunță deschiderea propriei Universități. Cursanții își pot dezvolta competențele digitale în domenii de interes, predarea realizându-se online. 

Cursurile Google Career Certificates se desfășoară pe o perioadă de șase luni de studiu intensiv, iar la finalul lor studenții vor fi pregătiți pentru profesii din lumea digitală. Taxa de înscriere se ridică la valoarea de 300 de Dolari. 

Specialiștii susțin că examenele vor fi complexe, iar acest tip de licență rapidă le permite firmelor să selecteze studenții cei mai buni într-un timp relativ scurt. 

Printre meseriile pentru care Google va oferi diplome se numără cele de data analyst, ux designer sau project manager. Acestea sunt plătite în medie cu sume cuprinse între 55.000 și 93.000 de Dolari pe an. 

În timp ce unele Universități au înțeles importanța digitalizării cursurilor și par dispuse să facă un parteneriat cu Google pentru a le oferi studenților o pregătire completă, unii rectori ai prestigioaselor Universități americane se declară sceptici. 

Aceștia sunt de părere că pregătirea tinerilor necesită ani de studiu și nu poate fi realizată într-un interval atât de scurt. Mai mult decât atât, preţul accesibil poate atrage foarte mulţi aspiranţi care nu au abilităţi reale de învățare. Astfel de absolvenți pot dăuna în timp prestigiului unei licenţe universitare.

Data începerii cursurilor la Universitatea Google nu a fost anunţată.Vezi și: Miliția modei cu Costi Diță 
Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni