• PRO TV
  • Klaus Iohannis a răspuns la întrebarea „Ne întoarcem la starea de urgență?”

Klaus Iohannis a răspuns la întrebarea „Ne întoarcem la starea de urgență?”

Klaus Iohannis a răspuns la întrebarea „Ne întoarcem la starea de urgență?”

La mijlocul lunii mai, țara noastră a ieșit din starea de urgență, după ce timp de două luni românii au avut foarte multe restricții și puteau ieși din case doar cu o declarație pe propria răspundere și doar cu un motiv bine întemeiat.

De atunci, cazurile de coronavirus din România au tot crescut, iar în ultimele săptămâni avem constant peste 1.000 de cazuri noi pe zi, cifră de-a dreptul alarmantă, dacă ținem cont de modul în care a evoluat pandemia în țara noastră.

După starea de urgență, România a trecut la starea de alertă, care este în vigoare și astăzi, însă unele studii au arătat că, dacă nu vor fi luate măsuri suplimentare, în anotimpul rece țara noastră ar putea înregistra aproximativ 3.000 de cazuri noi de coronavirus pe zi.

Klaus Iohannis a oferit recent detalii despre situația în care se află România, iar atunci când a fost întrebat dacă ne vom întoarce la starea de urgență, președintele țării a oferit un răspuns ferm și a spus că acest lucru nu se întâmpla.

„Prin măsurile luate, după acel vid legislativ, lucurile nu au revenit la normal, dar cel puțin avem o creștere care este liniară și putem spune că lucrurile sunt cât de cât sub control. Lumea și-a dat seama că nu e de joacă și trebuie să ne protejăm. În aceste condiții probabil nu vom avea creșteri importante și atunci toate lucrurile se pot desfășura cu respectarea normelor specific. Deocamdată previziunile unor specialiști care arătau o creștere mare a numărului de cazuri noi nu s-au adeverit”, a spus Klaus Iohannis.

foto: Agerpres

Vezi și: Primele reacții ale detectivilor de la Masked Singer România după ce au văzut costumele concurenților

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni