• PRO TV
  • Klaus Iohannis, declarație oficială despre reintroducerea stării de urgență: „O ultimă soluție”

Klaus Iohannis, declarație oficială despre reintroducerea stării de urgență: „O ultimă soluție”

Klaus Iohannis, declarație oficială despre reintroducerea stării de urgență: „O ultimă soluție”

Numărul persoanelor care se îmbolnăvesc de coronavirus în România a crescut alarmant în ultimele săptămâni, astfel autoritățile se gândesc la noi măsuri care să prevină răspândirea acestei boli.

Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă pe 29 iulie, în cadrul căreia a dezvăluit că, deși nu se dorește reintroducerea stării de urgență, aceasta ar putea fi o soluție, în cazul în care românii nu conștientizează cât de gravă este noua boală care a apărut pentru prima dată la finalul anului 2019 în orașul chinezesc Wuhan.

„Am ajuns de la câteva zeci de cazuri pe zi la peste 1.000 de cazuri noi. E clar că trebuie să facem ceva, sunt măsuri simple. Masca e o măsură simplă. Nimeni nu poartă mască de plăcere, dar așa putem combate virusul. Cealaltă măsură e distanțarea socială și este impusă. Trebuie să fim realiști. Ce vrem? Să dăm frâu bolii să ajungem o națiune bolnavă? Eu personal sunt convins că ne dorim să îngrădim răspândirea acestei pandemii. Decizia reintrării în starea de urgență se poate lua doar dacă specialiștii îmi spun că nu există o altă soluție. Vreau să cred că românii vor o altă soluție, că românii vor respecta regulile, să nu ajungem în situația în care nu mai putem controla răspândirea acestei boli. Sunt încrezător că împreună vom reuși să depășim această epidemie rezonabil, să nu mai avem un număr mare de cazuri noi. Consider reintrarea în starea de urgență, care ar afecta libertăți și drepturi civile, o ultimă soluție”, a spus Klaus Iohannis.

foto: Agerpres

Vezi și: George Piștereanu, despre reîntoarcerea pe platourile de filmare: "M-am întors cu mai puține kilograme. Atunci când iubim, slăbim."

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni