• PRO TV
  • DJ-ii Livia și Valentin, primii români invitați să performeze la Burning Man, unul dintre cele mai tari festivaluri din lume

DJ-ii Livia și Valentin, primii români invitați să performeze la Burning Man, unul dintre cele mai tari festivaluri din lume

DJ-ii Livia și Valentin, primii români invitați să performeze la Burning Man, unul dintre cele mai tari festivaluri din lume

Livia și Valentin sunt primii artiști români care vor performa la Burning Man, cel mai tare festival de muzică electronică din lume virtual. În contextul pandemiei de coronavirus, Black City Rock va fi construit abia la anul, însă evenimentul din octombrie va avea loc pe platforma digitală IIR Multiverse.

Cuplul de DJ va performa sâmbătă ora 9pm, 17 octombrie, ora României, pe scena virtuală Incendia. Din line-up au mai făcut parte: Sasha, Disclosure, John Aquaviva, David Morales, Hector Romero, Fabio Genito, Nick Warren, Hernan Caraneo și mulți alții. 

Cine sunt Livia și Valentin

“No Parachute”, adică Livia Andrei și Valentin Ilie, reprezintă primul cuplu de DJ și producători de muzică electronică din România. Proiectul a luat ființă în 2018 și abordează genuri muzicale precum Organic House/Downtempo, Afro House, Melodic Techno și Progressive House.

În ultimii cinci ani, cei doi români au făcut turul lumii și au fost rezidenți prin proiectele ELEV8 și EXIT în Dubai și Abu Dhabi. Au pus muzică pentru prima dată împreună la The Lost Oracle, festival ce a avut loc în Mauritius. Cei doi au un CV impresionat și în orașele din Europa.

În 2019 au lansat hit-ul “La Mer T’Apelle”, semnat la renumitul label Lump Records. Piesa a urcat până pe locul 3 în Beatport, cea mai populară platformă de muzică electronică din lume, și a fost în top 10 la categoria Electronică/Downtempo. Melodia a atras atenția și directorului de talente Fabio Genito și de aici până la invitația de la Burning Man a mai fost doar un pas. Tot în 2019, Livia și Valentin au performat pentru prima data în România, pe scenele de la Neversea și Untold în formula No Parachute. Anul acesta, în august, urmau să fie primii artiști români invitați la DreamBeach Festival Villaricos, festival amânat însă pentru 2021.

Performance-ul celor doi DJ la Burning Man Multiverse, pe scena Incendia, va avea loc sâmbătă, 17 octombrie, la ora 21.00, ora României. Iubitorii muzicii electronice și nu numai pot participa virtual la show, prin aplicația Multiverse. Aceasta poate fi descărcată gratuit din Apple Store și Google Play. Peste 100.000 de oameni au participat la evenimentul virtual Burning Man din săptămâna 30 August – 7 Septembrie, în ziua lansării. 

Burning Man, univers virtual în 2020

Burning Man este un eveniment anual, care a debutat în San Francisco în anul 1986, și care s-a mutat în 1990 în deșertul Black Rock din Nevada. Anul acesta, evenimentul va avea loc sub formă virtuală. Platforma digitală IIR Multiverse îi va “teleporta” pe iubitorii muzicii electronice într-un univers virtual din care nu vor lipsi scenele, artiștii sau celebrele tabere.

Cum se ajunge pe scena virtuală Incendia, la Burning Man
Participanții își pot crea propriile avatare și pot comunica prin voce live. Aceștia pot explora întreg tărâmul Black Rock, pot participa la ateliere sau admira galeriile de artă. Ce ziceți de o plimbare cu un hoverboard care levitează? În universul virtual Burning Man orice este posibil. Puteți chiar dansa cu ajutorul căștilor VR. Dacă nu aveți setul cu cască VR nu e nicio problemă, este suficient să veniți cu telefonul mobil. “Viața nu va mai fi niciodată la fel după această experiență!”, au transmis organizatorii evenimentului. 

Fotografii: No Parachute Facebook

Vezi și VIDEO: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni