• PRO TV
  • O fetiță de 11 ani trăiește cu inima bătând în exteriorul pieptului. Cum este posibil

O fetiță de 11 ani trăiește cu inima bătând în exteriorul pieptului. Cum este posibil

O fetiță de 11 ani trăiește cu inima bătând în exteriorul pieptului. Cum este posibil

O problemă medicală rară a cauzat ca inima unei fete de 11 ani să crească pe exteriorul pieptului.

Virisaviya Bourn-Goncharova, din Hollywood, Florida, s-a născut cu o problemă medicală numită sindromul toraco-abdominal. Această problemă i-a cauzeazat o formare anormală a coastelor și a mușchilor abdominali în timpul sarcinii mamei sale. 

În cazul fetiței, această problemă a dus la dezvoltarea inimii în afara pieptului său.

De asemenea, fata mai suferă de defect septar ventricular, adică are o gaură în inimă unde ventriculele trebuiau să se întâlnească.

Această problemă medicală afectează o persoană la un milion, dar din fericire nu îi cauzează dureri fetei de 11 ani. Totuși, inima ei este expusă pericolelor, fiind protejată doar de un strat subțire de piele.

Când mama Virisaviyei era însărcinată, aceasta a primit vestea că fiica sa ar putea muri la naștere sau în timpul sarcinii.

Dar Virisaviya nu numai că a supraviețuit, aceasta a crescut și a devenit o fată normală. Virsaviyei îi plac moda, cântatul și joaca cu prietenii, dar trebuie să aibă mereu grijă de inima ei expusă.

Pentru a se proteja de răni, Virsaviya poartă adesea echipament de protecție a pieptului, deoarece o căzătură sau îmbrânceală ar putea fi fatală pentru aceasta.

Mama ei s-a mutat împreună cu Virsaviya din Rusia în America, în speranța că un chirurg o va putea ajuta să ducă o viață normală, însă, chirurgia nu este posibilă datorită presiunii arteriale crescute.

Problema medicală a Virsaviyei a făcut-o pe aceasta să petreacă foarte mult timp prin spitale.

La începutul lui 2020, aceasta a avut scăderi bruște ale nivelului de oxigen din sânge, ceea ce a i-a cauzat amețeli și senzații de sufocare.

Astfel, Virsaviya a sfârșit la urgențe, urmând două săptămâni de monitorizare atentă din partea doctorilor pentru a-i stabiliza nivelul de oxigen.

"Doctorii mi-au spus că fiica mea va muri în timpul sarcinii sau al nașterii", a declarat Dari, mama Virsaviyei, potrivit 7news.com.au.

"Este miraculoasă așa cum este. Este una la un milion. Fratele Virsaviyei  crede că inima ei este ceva magic și frumos. El stă aproape de Virsaviya doar pentru a-i simți inima cum bate" spune aceasta.

Virsaviya duce o viață normală și iubește să se joace cu prietenii ei, dar este diferită deoarece umflătura de pe pieptul ei îi poate provoca moartea.

Ea are nevoie de un concetrator de oxigen atunci când este activă din punct de vedere fizic, pentru a-i menține saturația de oxigen peste 85 la sută. Deși Virsaviya își cunoaște condiția medicală, acest lucru nu o sperie.

"Câteodată îmi este greu deoarece nivelul meu de oxigen este scăzut și mă simt amețită, dar iubesc să stau activă și să cânt și să dansez cu prietenii mei. Anul acesta a fost plictisitor dar măcar a fost drăguț timpul petrecut cu fratele meu. Primesc multe mesaje de încurajare de la fanii mei pe Instagram, care-mi spun că sunt o inspirație pentru ei. Inima mea este diferită, dar mă face unică și îmi place acest lucru" declară Virsaviya

Sursă foto: Profimedia

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni