• PRO TV
  • (P) Beneficii ale folosirii oglinzilor în designul interior

(P) Beneficii ale folosirii oglinzilor în designul interior

(P) Beneficii ale folosirii oglinzilor în designul interior

Lumea designului interior este deosebit de variată. Există întotdeauna noi modalități fascinante de a profita la maximum de casa în care trăiești atât prin decor, cât și prin îmbinarea principalelor elemente care creează armonia.

În design, oglinzile au rolul lor specific, fiecare putând să le folosească pentru a maximiza efectele sau pentru a pune în evidență punctele forte ale casei. Ți-am pregătit un mic ghid al principalelor beneficii pe care le vei avea de pe urma încorporării oglinzilor în conceptele de design interior, indiferent de stilul pe care îl vei aborda. 

Avantajele utilizării oglinzilor pentru design interior

Fiecare casă are oglinzile sale. Unele sunt în baie, altele însoțesc dulapurile sau se regăsesc în holul de la intrare, în timp ce altele sunt așezate strategic, pentru a da mai multă personalitate locului. Dacă sunt folosite corect, ele au mai mult decât un rol utilitar, putând crea chiar un efect dramatic. Există mai multe beneficii dacă hotărăști să le integrezi în designul interior - au un impact asupra aspectului, modifică prezența și potențează stilul. 

Oglinzile adaugă adâncime 

Când decizi să montezi una sau mai multe oglinzi decorative pe pereți, creezi instantaneu impresia de adâncime, iar efectul este direct proporțional cu mărimea oglinzii. Cu cât este mai mare oglinda, cu atât camera va părea mai spațioasă. Reflecția pe care o oferă oglinda va crea o senzație de spațiu în interiorul camerei. Nu este de mirare că oglinzile erau folosite în palatele imperiale și regale din toată Europa secolelor trecute, căci făceau spațiile să pară mult mai mari decât erau în realitate.

Crește gradul de acoperire a luminii

În afară de impresia de spațiu mărit, oglinzile cresc și luminozitatea spațiului. Dacă le așezi în apropierea ferestrelor, ele vor îmbunătăți, vizibil, modul în care camera primește lumină și chiar și cele mai întunecate încăperi pot primi un boost, la acest capitol. Practic, aduci vitamina D chiar în casa ta. Astfel, cu ajutorul unor perdele în culori deschise, vei putea să atragi lumina și nu să o oprești la ferestre, mai ales iarna, când razele soarelui sunt mult mai timide.

Aduc o tentă profesională și de lux

În hoteluri, restaurante, săli de fitness și în toate clădirile organizațiilor corporatiste, există oglinzi care arată standarde înalte, grijă pentru detalii și oferă o senzație de lux. Amplasate în casa ta, vor aduce același sentiment. Plus că, dacă sunt mai mari, senzația oferită este sporită. Cel mai bine se pretează pentru living, hol și dormitorul matrimonial.

Bonus - Oglinzile pun în valoare obiectele din jurul lor

De câte ori nu ai văzut așezată o oglindă deasupra unei servante vintage, decorată cu lumânări sau poate o vază mare de flori? Oglinda are rolul de a atrage atenția și de a pune într-o lumină favorabilă obiectele care se găsesc în preajma sa. Totul pare mai strălucitor și culorile sunt mai saturate alăturate unei oglinzi, oricât de mică ar fi ea.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni