• PRO TV
  • Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre campania de vaccinare anti-COVID-19! Ce studii au fost făcute în România

Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre campania de vaccinare anti-COVID-19! Ce studii au fost făcute în România

Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre campania de vaccinare anti-COVID-19! Ce studii au fost făcute în România

În ultima zi a săptămânii trecute, Adrian Streinu-Cercel a fost vaccinat cu cea de-a doua doză a vaccinului anti-COVID-19, iar cu această ocazie el a oferit informații noi despre campania de vaccinare din România.

Potrivit directorului Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, specialiștii au făcut studii pe persoanele deja vaccinate și că la șapte zile de la rapel nu mai există riscul de a dezvolta infecții severe.

„Am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură, chiar înainte de a doua administrare aveau anticorpi protectori. E de așteptat ca a doua doză să consolideze răspunsul la virus. După a doua doză, la șapte zile, putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc de a dezvolta infecții severe. Acest vaccin pe care l-am făcut ne protejează pentru toate tulpinile care sunt în circulație în acest moment. Pandemia se prezintă ca o cometa. Știm ca are o coadă lungă, la fel ca cea a pandemiei”, a spus Adrian Streinu-Cercel.

Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” a vorbit și despre momentul în care românii vor renunța la a mai purta mască, afirmând că acest lucru se va întâmpla în 2022: „Masca va fi obligatorie categoric până în 2022. Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos, e posibil să luăm virusul și să îl dăm celor care nu sunt imunizați”.

foto: Agerpres

Vezi și: Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni