• PRO TV
  • Veteranul Tom Moore, internat în spital cu COVID-19 la 100 de ani

Veteranul Tom Moore, internat în spital cu COVID-19 la 100 de ani

Veteranul Tom Moore, internat în spital cu COVID-19 la 100 de ani

Căpitanul Tom Moore, unul dintre oamenii care au adus speranța în Marea Britanie cu gestul său nobil, a fost internat în spital după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Anterior, bătrânul a reușit să strângă donații de aproape 33 de milioane de lire pentru sistemul medical.

Tom Moore, un veteran din cel de-al Doilea Război Mondial, nu a fost vaccinat împotriva SARS-CoV-2 deoarece primea tratament pentru pneumonie, de care suferea. În vârstă de 100 de ani, veteranul s-a infectat cu coronoavirus și a fost transportat la spital, a anunțat fiica lui. Pacientul este în stare stabilă și nu a fost la terapie intensivă.

Premierul britanic, Boris Johnson, i-a transmis încurajări: „Ești o inspirație pentru întreaga țară și știu că toți îți dorim să te faci bine”, a scris premierul pe Twitter.

Căpitanul Tom Moore a devenit un erou al luptei împotriva COVID-19 după ce, în aprilie 2020, cu câteva zile înainte de a împlini 100 de ani, a anunțat public că va da 100 de ture în jurul grădinii sale din solidaritate cu medicii din linia întâi. 

Bătrânul spera să strângă 1.000 de lire, pe care voia să-i doneze unui spital. Însă, a reușit să mobilizeze o țară întreagă, care a susținut demersul său cu aproape 33 de milioane de lire (37 de milioane de euro). 

Impresionată de gestul lui, Regina Elisabeta a II-a l-a înnobilat, conferindu-i rangul de cavaler. De ziua lui, căpitanul Moore a primit peste 120.000 de scrisori de felicitare de la britanicii pe care i-a inspirat să ajute medicii din linia întâi. Au fost atât de multe plicuri, încât au fost depozitate în sala de festivități a școlii din Bedfordshire, localitatea de domiciliu a eroului.

Fotografii: Getty Images/Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO: 11 lucruri pe care nu le știați despre Andra

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni