• PRO TV
  • Laura Bretan, despre episodul Eurovision 2019: „Totul s-a întâmplat cum a trebuit să se întâmple”

Laura Bretan, despre episodul Eurovision 2019: „Totul s-a întâmplat cum a trebuit să se întâmple”

Laura Bretan, despre episodul Eurovision 2019: „Totul s-a întâmplat cum a trebuit să se întâmple”

Nimic nu este întâmplător în viața Laurei Bretan, care a ajuns să se bucure de succesul pe care familia îl anticipa înainte să ajungem noi să o cunoaștem. Laura Bretan reflectează azi la „anii frumoși și memorabili” în care ea s-a desăvârșit ca artistă.

În 2016 am văzut-o la Românii au talent și ne-a săltat inima de bucurie: asta-i românca noastră talentată! Ce suflet pur și sensibil! Apoi, ea a încercat o scenă și mai mare, America’s Got Talent, și ne-am zis că trebuie să fie și americanca lor. Născută și crescută la Chicago, Laura Bretan i-a cucerit și pe ei. 

De atunci și până acum, adolescenta plăpândă de pe scenele Got Talent și-a construit o carieră frumoasă, care i-a permis să cânte cu marii artiști ai lumii. În 2019, s-a înscris la selecția națională a vestitului concurs Eurovision, cu gândul să reprezinte România la Tel Aviv. Nu a reușit să-și împlinească visul, fiindcă a obținut un punctaj mai mic decât Ester Peony, care a cântat pentru România.

Atunci, o parte a presei a speculat că Laura Bretan a fost depunctată de doi dintre membrii juriului după ce românca și-a exprimat susținerea față de referendumul pentru familie. Un cont de YouTube creat pe numele Eric Krüger distribuia în online un mesaj care justifica motivul depunctării: „Homofoba Laura Bretan susține referendumul din România împotriva căsătoriilor gay”.

Deși reacțiile au afectat-o mult, Laura Bretan a ales să nu vorbească despre acest scandal, în care se considera târâtă pe nedrept. Într-un interviu acordat PROTV.RO, Laura Bretan a acceptat să spună versiunea ei despre cele întâmplate atunci. 

Pentru mine a fost o onoare să cânt pentru publicul român. M-am bucurat de fiecare moment pe scenă și eu cred că totul s-a întâmplat cum a trebuit să se întâmple”, a explicat artista, care mărturisește că niciodată nu s-a simțit nedreptățită de ceva.

Un episod asemănător s-a petrecut la America’s Got Talent, unde Laura Bretan s-a clasat a 6-a. O mare parte a publicului o vedea câștigătoare, la mică distanță de Grace Vanderwaal, o adolescentă de 12 ani din Kansas, care s-a impus în finala show-ului. 

Nu, niciodată nu m-am simțit nedreptățită! Eu știu/cred că fiecare concurent a meritat să câștige, pentru că fiecare e unic/special în felul său. Din miile de oameni care au fost la audiție on, m-am calificat să fiu printre primii 10; m-am simțit onorată să fac parte în acel concurs!”, spune Laura.

Ai mai vorbit cu Grace Vanderwaal, de la finala concursului încoace? 

Da, am mai vorbit cu Grace! Chiar ne-am întâlnit de câteva ori! De fiecare dată mă bucur să o revăd și, la fel, pe ceilalți concurenți!

Laura Bretan: „Îmi doresc ca toată lumea să aibă pace”

Laura Bretan a petrecut mult timp în România în perioda pandemiei. Din cauza restricțiilor de călătorie, a fost nevoită să-și amâne plecarea la Chicago. „În România nu mai am multe rude, am chiar numai pe bunicul, care locuiește pe lângă Satu Mare. Mulți membri din familia mea sunt prin toată Europa. Eu acum sunt acasă, în Chicago. În ultimii 4 ani, cred că a fost cel mai mult timp petrecut acasă”, a mai spus Laura.

Ce faci când nu cânți, în această perioadă de restricții de mișcare?

„Îmi place să citesc, să scriu, să o ajut pe mama și să îmi petrec cât mai mult timp alături de cei dragi! Lucrez la câteva surprize, se va afla în curând, dar trebuie și un pic de suspans”. 

Care e cel mai frumos lucru care ți s-a întâmplat în 2020, an pe care mulți îl consideră „blestemat”?

„Cel mai frumos lucru care mi s-a întamplat în 2020… a fost când am aflat ca am intrat la my dream school”. 

Ce așteptări ai de la 2021 și care sunt lucrurile pe care abia aștepți să le faci când criza medicală va lua sfârșit?

„Sper ca în 2021 să pot călători din nou, să compun cât mai multă muzică, să mă reîntâlnesc cu cei dragi de peste ocean și sper să nu mai trebuiască să port mască (râde). Îmi doresc din tot sufletul ca toată lumea să aibă pace, fericire și speranța că se va sfârși pandemia”.

Fotografii: @officiallaurabretan/PRO TV/Agerpres

Vezi și VIDEO: Românii au talent 2021: Primul GOLDEN BUZZ - Filip Cioc a interpretat melodia „Never Enough”

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni